Primul concert simfonic din 2024, cu un program de Ceaikovski și Beethoven, îl readuce pe scena Sălii Thalia pe violoncelistul Ștefan Cazacu, solist concertist al Filarmonicii sibiene.
Concertul de joi, 11 ianuarie, va fi condus de dirijorul principal Tiberiu Soare. Biletele sunt disponibile la casierie și pe iabilet.ro la prețul de 60 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari). Înaintea concertului, de la orele 18.00, publicul este așteptat în Chimniță, la „Cafeneaua muzicală” moderată de Mihai Hurezeanu.
Vineri, 12 ianuarie, copiii sunt așteptați la primul concert educativ al anului: povestea muzicală „Petrică și lupul” de S. Prokofiev, în dublă reprezentație, sub bagheta tânărului dirijor Andrei Stănculescu și cu Paul-Petrică Bondane în rolul naratorului.
Reamintim că, în această săptămână, melomanii pot achiziționa de la casierie pachete de bilete pentru cel de al doilea trimestru al stagiunii 2023/2024 „Henry Selbing”, care asigură accesul la 14 concerte și o reducere de până la 240 lei față de tarifele standard.
PROGRAMUL SĂPTĂMÂNII
Joi, 11 ianuarie 2024, ora 18.00, Chimnița Filarmonicii
CAFENEAUA MUZICALĂ
Moderator: Mihai Hurezeanu
Joi, 11 ianuarie 2024, ora 19.00, Sala Thalia
CONCERT SIMFONIC
Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
Dirijor: Tiberiu Soare
Solist: Ștefan Cazacu – violoncel
asCULTă:
- P.I. Ceaikovski: „Nocturna” în re minor pentru violoncel și orchestră nr. 4, op. 19
- P.I. Ceaikovski: Aria lui Lensky din opera „Evgheni Oneghin” pentru violoncel şi orchestră
- P.I. Ceaikovski: Pezzo Capricciosso pentru violoncel și orchestră, op. 62
- Ludwig van Beethoven – Simfonia a VI-a „Pastorala” în Fa major, op. 68
Bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-sibiu-concert-simfonic-orchestra-filarmonicii-de-stat-sibiu-93107/
Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
Dirijor: Andrei Stănculescu
Povestitor: Paul-Petrică Bondane
Vineri, 12 ianuarie 2024, ora 10.30 și ora 12.00
10 lei
0735566486
Basmul “Petrică şi lupul” este o minunată poveste imaginată de compozitorul rus Serghei Prokofiev, plină de umor și suspans, în care personajele pitoreşti sunt interpretate de… instrumente muzicale.
Prokofiev a trăit acum 100 de ani și nu a fost doar compozitor, ci și pianist și dirijor totodată și a scris această poveste pentru teatrul de copii din Moscova, în 1936, pentru a cultiva gustul muzical al celor mici.
Coloritul sonor al fiecărui instrument în parte descrie cu măiestrie caracterul personajului pe care îl reprezintă, iar dialogurile vii dintre muzică şi textul povestitorului captează atenţia publicului de toate vârstele, mai ales a micilor spectatori.