mii de credincioși la slujba de bobotează din piața mare. o femeie a avut nevoie de îngrijirea medicilor (video foto)

În ziua de Bobotează, 6 ianuarie 2024, mii de credincioși s-au adunat în Piața Mare din Sibiu pentru a participa la slujba de sfințire a apei.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza. În cadrul slujbei, apele râurilor și lacurilor din întreaga lume sunt sfințite, iar credincioșii vin să le primească pentru a avea parte de protecție și binecuvântare.

mii de credincioși la slujba de bobotează din piața mare. o femeie a avut nevoie de îngrijirea medicilor (video foto)

mii de credincioși la slujba de bobotează din piața mare. o femeie a avut nevoie de îngrijirea medicilor (video foto) mii de credincioși la slujba de bobotează din piața mare. o femeie a avut nevoie de îngrijirea medicilor (video foto)

În Piața Mare din Sibiu, credincioșii au așteptat cu nerăbdare ora de începere a slujbei. Pe parcursul acesteia, au ascultat în liniște rugăciunile preoților.

Pregătiți cu mii de sticle, sibienii s-au înghesuit și împins pentru a primi apa sfințită. Pentru a face față mulțimii, preoții au avut nevoie de ajutorul jandarmilor.

În cele din urmă, apa sfințită a ajuns la toată lumea. În Piața Mare din Sibiu a fost solicitată și o ambulanță SMURD, pentru acordarea de îngrijiri medicale unei femei căruia i s-a făcut rău.

Ultima oră

Comentariul meu