primăria sibiu vrea să acopere consumul de energie din 5 școli, la zoo și alte clădiri administrative, prin montarea de panouri solare
Sursa: Google Maps

Consilierii locali vor vota, într-o ședință extraordinară ce are loc în 8 ianuarie, un proiect de hotărâre privind creșterea capacității de energie din surse regenerabile pentru consumul propriu al municipiului Sibiu. 

Proiectul presupune realizarea unei capacități de producere a energiei electrice, din sursă solară, pentru acoperirea consumului propriu pentru următoarele imobile din Sibiu: Cantina municipiului, imobile din Cimitirul Municipal, imobile din Grădina Zoologică, Colegiul Tehnic Energetic, Școala Gimnazială nr. 18, Școala Gimnazială nr. 20, Școala Gimnazială nr. 8, Colegiul Economic George Barițiu, sediu administrativ bvd. Victoriei 1-3, sediu administrativ din strada Turismului 15. 

Consilierii vor vota adoptarea unei hotărâri în acest sens, prin care ser vor aproba documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici. „Pentru finanțarea acestui proiect a fost identificat oportunitatea atragerii de fonduri nerambursabile din Fondul pentru modernizarea în cadrul apelului lansat de Ministerul Energiei, în conformitate cu prevederile Ghidului Solicitantului – Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice – prin care se finanțează investiții destinate producției de energie din surse regenerabile de energie solară pentru autoconsum”, se arată în raportul de specialitate. 

Valoarea totală a investiției se ridică la 4.617.444,59 lei (inclusiv TVA), din care construcții-montaj (C+M) 1.351.854,78 lei. Valoarea eligibilă este 3.451.098,35 lei, cheltuielile neeligibile fiind suportate de Primăria Municipiului Sibiu. 

Ultima oră

Comentariul meu