sibienii nu s-au înghesuit să doneze sânge. valoarea tichetelor acordate a crescut de 4 ori
Sursa foto: MI Blues Perspectives

Mai multe centre de donare sânge din țară au fost asaltate de persoane dornice să doneze sânge, valoarea tichetelor fiind mult mai mare decât anul trecut. Spre deosebire de alte orașe, în Sibiu numărul donatorilor a fost unul normal perioadei.

Peste o sută de donatori au trecut pragul Centrului de Transfuzie din Sibiu, joi și vineri. Livia Mareș, directorul Centrului de Transfuzii Sibiu, susține că numărul donatorilor nu a crescut semnificativ odată cu mărire tichetelor de la 67 de lei la 280 de lei.

„Am avut donatori și ieri și astăzi, dar nu o avalanșă de donatori. Astăzi au fost 58 de persoane și ieri au fost 46 de persoane. La noi, o medie zilnică este undeva la 45 de donatori. Nu pot să spun încă dacă a avut un impact așa mare creșterea tichetelor. Cu siguranță cei care vin se bucură că valoarea tichetelor este mai mare, însă în continuare eu cred că nu vin pentru această valoare a tichetelor, ci pentru că au decis să facă o faptă bună”, a spus Livia Mareș, directorul Centrului de Transfuzii Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu