trafic zapada
Sursa Foto - Bucurestifm.ro

Aerul polar foarte rece va ajunge în România, începând de luni, 8 ianuarie. Răcirea va fi semnificativă, cu temperaturi minime care vor scădea sub minus 15 grade Celsius în jumătatea nordică a Moldovei, estul Transilvaniei și în regiunile intracarpatice.

În prima parte a săptămânii, maximele din timpul zilei nu vor depăși minus 1 grad în Moldova, în timp ce în Dobrogea vor fi posibile valori de până la 15 grade Celsius.

Ninsorile vor fi prezente în zonele nordice și montane, iar în centru vor fi precipitații mixte. În sud, duminică vor fi ploi, dar este posibil ca în contextul răcirii accentuate să se transforme în lapoviță și ninsoare.

Răcirea va persista până la 16 ianuarie, după care se așteaptă să revină temperaturile normale pentru această perioadă a anului.

”Masa de aer polară foarte rece va aduce fenomene specifice datei din calendar. E vorba de o scădere bruscă și semnificativă cu diferențe foarte mari de temperaturi de la o zi la alta. Va aduce de asemenea în zonele nordice și montane ninsori, iar în centrul precipitații mixte, în timp ce în sud, cel puțin duminică vor fi mai ales ploi, după care este posibil ca în contextul răcirii accentuate să resimțim și în zonele din partea de sud a țării, începând de luni, transformarea precipitațiilor în lapoviță și ninsoare.” au transmis meteorologii, scrie Digi24.

Ultima oră

Comentariul meu