Brazii de Crăciun sunt principala piesă de decor în luna decembrie în casele sibienilor și nu numai. Însă după un timp, cetina începe să cadă și pomii de Crăciun devin o povară. Așadar, se caută cele mai eficiente modalități de a recicla bradul.
Începând de miercuri, 3 ianuarie, firma publică de salubrizare se ocupă de colectarea brazilor. Soma a anunțat că a început de astăzi perioada de colectare a brazilor de Crăciun. Cei care locuiesc la bloc sunt îndrumați să lase pomul lângă containerul maro, iar cei care locuiesc la casă, să îl scoată la poartă în ziua în care pubela maro va fi ridicată de angajații Soma.
„3 ianuarie marchează, pentru majoritatea românilor, prima zi de lucru pe anul 2024. Și, totodată, finalul sărbătorilor de Crăciun, cu strângerea decorațiunilor de prin casă, inclusiv și a brăduțului. Nu vă putem ajuta cu cheful de muncă, dar vă putem fi de folos cu bradul. Cei care locuiți la casă lăsați zilele acestea pomul lângă pubela maro, în ziua în care trebuie scoasă la poartă, iar cei care stați la bloc duceți brazii la platforma pentru colectare deșeurilor, în zona containerului maro. De restul ne ocupăm noi”, transmit reprezentanții firmei de salubrizare.
25 de lei, în schimbul bradului uscat
La magazinele Leroy Merlin oferta cupoanelor de reducere rămâne valabilă și anul acesta. Cei care duc bradul la magazinul de bricolaj, indiferent de unde l-au achiziționat, primesc un voucher de 25 de lei. Bradul se returnează în cuvele special amenajate din curtea magazinului nostru, apoi mergi în magazin și un reprezentant Leroy Merlin îți va înmâna voucherul de cumpărături.
„Tradiția continuă la Leroy Merlin! Indiferent de unde cumpărați bradul de Crăciun, în perioada 3 – 31 ianuarie 2024 îl puteți aduce la magazinele noastre și noi vă vom răsplăti cu un voucher cadou în valoare de 25 de lei, în baza cardului de client”, scriu reprezentanții magazinului.
Tratamente naturiste cu ace de brad uscate
Ceaiul preparat din ace de brad este un remediu util pentru insomnie, depresie și întărirea generală a corpului. Acele de brad uscate și zdrobite se amestecă în porții egale cu ceai de salcie fermentat. Două lingurițe din amestecul rezultat se pun într-un ceainic și se toarnă peste ele apă fiartă, se acoperă și se lasă la infuzat.
De asemenea, se poate opta și pentru baia cu ace de brad pentru tratarea durerilor reumatice, a răcelii, gripei, afecțiunilor respiratorii, oboselii fizice și psihice. Una dintre multele metode de a pregăti o baie cu ace de brad este prin adăugarea a doi pumni de ace de brad la un litru de apă în clocot. Se lasă la fiert timp de 20 de minute, se strecoară şi se adaugă în apă pregătită pentru baie.
Mai mult, crenguțele de brad ținute în vază sau împrăștiate prin casa, pot înlocui clasicele odorizante de cameră achiziționate din magazine.