șase jucători noi pentru fc hermannstadt în cantonamentul din antalya. opruț revine la sibiu

FC Hermannstadt s-a reunit miercuri seară la București, de unde joi va decola spre Lara (Turcia), unde echipa va sta în cantonament până pe 13 ianuarie. 

Ora de Sibiu vă prezintă în exclusivitate noutățile care vor merge în cantonamentul din Antalya. Prima dintre ele, portarul Ionut Pop (CSA Steaua) a fost anunțată ieri aici.

În avionul spre Antalya vor fi însă și alți jucători noi.  Cel mai important nume este Raul Opruț, fundașul stânga primind acceptul belgienilor de la Kortrjik pentru a se pregăti cu FC Hermannstadt, iar împrumutul jucătorului urmează să fie definitivat în perioada de transferuri.  Opruț a jucat foarte puțin în Belgia și a solicitat să revină la Sibiu, unde are ocazia să joace și să rămână în atenția naționalei.

N’Goma vine de la Botoșani

De asemenea, mijlocașul ofensiv Kablan Davy N’Goma (28 ani) care provine de la FC Botoșani va fi și el sub comanda lui Marius Măldărășanu în Turcia. În prima parte a sezonului, francezul de origine congoleză are 9 meciuri în Superliga pentru moldoveni.  Africanul și-a început cariera la echipa secundă a celor de la Amiens și a mai evoluat pentru SAS Epinal, Tarbes Pirénées, Bourges Foot 18, Avoine OCC, Canet Roussillon (toate din Franța) și FK Blansko (Cehia).

 Baba Ayine, în cantonament

Mijlocașul central Baba Ayine (ACS Mediaș 2022) merge și el în cantonament, jucătorul fiind sub contract cu FC Hermannstadt. Dacă Mino Sota va fi cedat la Rapid, Ayine va fi rechemat de la Mediaș încă din această iarnă, în caz contrar ar putea rămâne să joace la Liga 3.  Emmanuel Baba Ayine nu a putut să li se alăture colegilor deoarece nu rezolvase problemele cu viza, astfel că ghanezul va merge în cantonament cu o întârziere de o zi.

De asemenea, mijlocașul central Ianis Gândilă (17 ani) promovat de la Academia FC Hermannstadt merge și el în Antalya.

Un alt junior pe care conducătorii lui FC Hermannstadt au pus ochii este mijlocașul de bandă Ianis Mihart (19 ani), care a jucat în prima parte a sezonului în Liga 3, la Focșani. Acesta a mai evoluat la Ripensia, Metaloglobus și Viitorul Pandurii Tg. Jiu.

De remarcat că situațiile lui Opruț, N’Goma și Mihart nu sunt finalizate, existând înțelegeri verbale. Gândilă, Pop și Ayine sunt sub contract cu FC Hermannstadt și sunt mai ușor de adus.  Din lotul care a încheiat anul trecut nu vor merge în cantonament Petrescu, Bărbuț, Uțiu și Petre.

Ultima oră

Comentariul meu