primul scandal al anului la sibiu. comercianții de înghețată și porumb de pe bălcescu acuză primăria de sabotaj și șmecherii (video foto)

Mai mulți comercianți care se ocupă de vânzarea de înghețată și popcorn pe Pietonala Nicolae Bălcescu s-au arătat revoltați după ce nu au reușit să se programeze online din cauza Primăriei Sibiu care a schimbat pagina site-ului, unde se fac programările online pentru ocuparea domeniului public în vederea comerțului, „în ultimul moment”.

Lucian Costea, unul dintre comercianții care se ocupă cu vânzarea de înghețată și porumb, pe Pietonala Nicolae Bălcescu, a mers miercuri, la prima oră, la Serviciul Public de Administrare a Domeniul Public pentru a încerca să îndrepte problema apărută atunci când a încercat să își facă programarea online. Acesta a accesat link-ul greșit, fiind astfel înregistrat pentru o altă secțiune, respectiv „Programare online parcare Hipodrom”. Astfel, comerciantul nu se află pe lista unde dorea să își facă programare. Bărbatul dă vină pe reprezentanții Primăriei Sibiu care, după spusele lui, ar fi schimbat site-ul, în ultimul moment pentru a-i induce în eroare.

primul scandal al anului la sibiu. comercianții de înghețată și porumb de pe bălcescu acuză primăria de sabotaj și șmecherii (video foto)

„Dețin două locații pe Nicolae Băcescu, iar după Hotărârea 66/.2023 au fost reglementate și s-au impus anumite reguli pentru a beneficia de spațiu pentru a vinde înghețată și porumb pe Pietonala Nicolae Bălcescu. Conform hotărârii pe data de 15 decembrie trebuia să îți faci programarea online. La ora 9.00 s-au deschis rezervările. În dimineața respectivă, eu și alți 6, 7 comercianți care vrem să beneficiem de un spațiu pe Nicolae Bălcescu am intrat în site. Dimineața la ora 8.30 site-ul arăta într-un fel. La ora 9 se deschide și ne facem rezervările, după care se schimbă denumirea din site. Din „Programare ghișeu online” a fost schimbată în „Programare online parcare Hipodrom” iar secțiunea „Audiențe” se schimbă în „Programare online și comerț Nicolae Bălcescu”. Lucru imprevizibil făcut cu câteva secunde înainte de ora 9.00. Noi care n-am știut pentru că nu avem relații în Primărie, am făcut programare în lista greșită. Nu știu dacă este o greșeală intenționată sau nu. Noi nu suntem pe lista de programare pentru a depune pentru „Comerțul stradal de pe Nicolae Bălcescu”, suntem în lista cu „Parcare Hipodrom. Dacă vă uitați pe listă, familia Bokor este unde trebuie”, spune Lucian Costea, comerciant.

Lucian Costea nu este singurul care se află în această situație. Alte trei persoane au greșit link-ul pe care trebuiau să se înscrie online. Mai mult, s-au înscris pe ambele link-uri de pe site-ul Primărie, pentru a fi siguri că apar pe liste, astfel au apărut programări duble, după cum a spus un alt comerciant.

primul scandal al anului la sibiu. comercianții de înghețată și porumb de pe bălcescu acuză primăria de sabotaj și șmecherii (video foto)

Pe de altă parte sunt și mici antreprenori care au reușit să acceseze site-ul și să facă programarea la categoria corectă. Lucian Costea spune că cei care au reușit, au avut relații în primărie și au știut dinainte că site-ul va fi modificat, astfel nu ar fi fost duși în eroare la fel ca restul, explică acesta. Bărbatul a mai spus că a încercat să găsească o soluție la Primărie însă i s-a spus să facă o sesizare scrisă.

Nu este prima dată când se declanșează un scandal din cauza sistemului prin care se închiriază spațiile destinate vânzării de înghețată, porumb sau vată pe băț în zona centrală a Sibiului. Anul trecut, în luna martie, același comerciant susținea că  actele necesare au fost imposibil de strâns în termenul stabilit de autorități, respectiv de luni 06.03.2023 – vineri 13.03.2023.

Răspunsul Primăriei Sibiu. „S-au înscris pe o altă secțiune”

„Primăria Sibiu a anunțat public, prin comunicate de presă, deschiderea celor 2 sesiuni de programare online pentru activități comerciale pe str. N. Bălcescu și respectiv pentru achiziționarea unui abonament în parcarea Hipodrom. În comunicatele de presă, precum și în anunțurile publicate de către Serviciul Administrarea Domeniului Public pe site-ul propriu, se preciza că fiecare dintre cele două sesiuni de programări online va avea un buton dedicat. Cele două butoane au fost afișate pe pagina principală, vizibil, clar individualizate și etichetate, fiind publicate la ora 08.30 și activate de la ora 09.00, din 15 decembrie 2023, așa cum se specifica atât în comunicatele de presă, cât și în anunțurile publice afișate pe site-ul https://spadpp.sibiu.ro/.

Prin urmare, persoanele în cauză s-au înscris pe o altă secțiune decât cea corectă și anume la secțiunea dedicată abonamentelor pentru parcarea Hipodrom, nefiind vorba de 7-8 cazuri, ci de 3 cazuri. Precizăm că alte 11 persoane s-au înscris corect online, regulamentar, pentru ocuparea domeniului public de pe str. N. Bălcescu cu activități de comerț stradal”, transmite purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Citește și: Vânzătorii de înghețată și porumb acuză Primăria Sibiu – Timp prea scurt pentru depunerea actelor și conflicte de interese

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. 3 caazuri sunt mai mult decat unul. Deci daca au fost mai multi indusi in eroare inseamna ca sesizarea este corecta si sta in picioare. La cate smecherii o sa mai recurga cei din Primarie??