daniel buda, decanul facultăţii de teologie din sibiu, îmormântat acasă, în maramureș
Sursa foto: Ziarul Lumina
Profesor Daniel Buda, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, care a murit la sfârșitul lunii decembrie, a fost înmormântat în cimitirul Mănăstirii Rohia, din Maramureș.
Slujba prohodirii a avut loc în biserică Mănăstirii „Sfânta Ana” Rohia, după care, trupul neînsuflețit a fost așezat în cimitirul mănăstirii, acolo unde este înmormântat și arhimandritul Serafim Man, pe care l-a iubit și care i-a fost părinte duhovnicesc, potrivit Mitropoliei Ardealului.
A vorbit la prohodire, Preasfinţitul Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, care a transmis mesajul de condoleanţe al Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, referindu-se la personalitatea ştiinţifică a celui trecut la Domnmul, Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu, care s-a reliefat, în stilul caracteristic, viaţa omului şi universitarului Pr. Prof. Univ. Dr. Daniel Buda, Arhim. Dr. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial social-filantropic al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului şi fost vicar administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, un apropiat al părintelui Daniel Buda, care a prezentat viaţa, biografia universitară şi ştiinţifică a marelui preot, de la etapa de preparator la cea de decan, contribuţia internaţională în Consiliul Mondial al Bisericilor, iar Pr. Conf. Univ. Dr. Mircea Ielciu, care a citit poezia scrisă de fiii părintelui profesor Daniel Buda, Teodor şi Ioan, intitulată „Mi-e dor de tine, tată!”, o creaţie literară emoţionantă la trista despărţire.
Bunul Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în Împărăția Sa! Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Ultima oră

Comentariul meu