cutremurele din japonia: terenul unei regiuni, deplasat cu peste un metru. sute de oameni, blocați într-un aeroport
Sursa foto: Digi24

Cutremurele de luni ar fi deplasat terenul dintr-o regiune din Japonia. Mai mult, 500 de persoane sunt blocate în aeroportul din regiunea Noto. În aeroport nu sunt oameni răniți, ci doar pagube materiale.

Specialiștii estimează că seismul cu magnitudinea 7,6 din Japonia a mutat terenul regiunii Noto cu aproximativ 1,3 m spre vest. Oficialii japonezi cred că puternicul cutremur de luni a deplasat terenul din regiunea Noto cu până la 1,3 m spre vest, potrivit Mediafax.

Autoritatea de Informații Geospatiale din Japonia (GSI) a analizat datele GPS în urma cutremurului cu magnitudinea 7,6. Un punct de observare din orașul Wajima din regiunea Ishikawa a înregistrat cea mai mare modificare, potrivit cifrelor preliminare.

Alte deplasări spre vest ale terenului au fost observate în orașul Anamizu, circa un metru, și în Suzu, aproximativ 80 cm. Modificări au mai fost observate în orașele Nanao, Toyama, Niigata și în regiunea Kanto-Koshin.

În urma cutremurelor din Japonia sute de persoane sunt blocate într-un aeroport din regiunea japoneză afectată de cutremurele de luni. Acestea nu pot pleca pe calea aerului deoarece pista a crăpat, dar nici pe căile rutiere pentru că drumurile sunt impracticabile.

Aproximativ 500 de persoane sunt blocate pe aeroportul din orașul Wajima, potrivit Sky News care utilizează informații transmise de presa locală. Oamenii au fost nevoiți să se adăpostească în mașinile de închiriat și în autobuzele turistice aflate în parcare.

În aeroport nu sunt persoane rănite, ci doar pagube. Aeroportul se află în regiunea Noto unde luni s-a produs seismul cu magnitudinea 7,6.

Ultima oră

Comentariul meu