Patronul de la Ferma Dacilor dă vina pe o "mână criminală". „Cei care au murit erau familia și prieteni”
Sursa foto: Fanatik

Patronul pensiunii Ferma Dacilor a postat pe pagina de Facebook a pensiunii un mesaj în care a transmis condoleanţe familiilor celor care au fost în pensiune în noaptea tragică şi i-au pierdut pe cei dragi. Acesta mai povesteşte că Ferma Dacilor a fost visul său, iar obţinerea autorizaţiilor necesare nu a fost deloc uşoară, întrucât nu avea relaţii politice. Potrivit lui Dinicu, clădirea avea toate măsurile luate pentru a se evita o astfel de tragedie şi crede că este vorba despre o mână criminală. Opt persoane au fost date dispărute în urma incendiului care a cuprins pensiunea de Crăciun, trupurile a şapte dintre ele fiind găsite carbonizate.

„Acestea sunt nopţile de priveghi ale fiului meu şi am început să scriu pentru că n-am unde să-mi vărs durerea. N-am nici unde să spun adevărul. N-am nici prieteni în politică, nici în presă, nici susţinerea de care se tot vorbeşte. Am prieteni mulţi şi apropiaţi, dar nu din ăştia de care se tot aude. Scriu pentru că am înţeles că după înmormântarea fiului urmează să fiu arestat şi cum altfel o să mai pot să îmi spun povestea?!”, a scris Cornel Dinicu pe pagina de Facebook a pensiunii Ferma Dacilor, sâmbătă noapte, după ce şi-a înmormântat fiul mort în incendiu, potrivit Digi24.

Dinicu afirmă că mesajul este „spovedania publică” pe care nu se aştepta să o facă vreodată. „E durerea unui tată care îşi îngroapă fiul, e durerea unui prieten care îşi îngroapă prietenii cei mai apropiaţi. Condoleanţe familiior celor care au fost cu noi în acea noapte tragică. E peste puterile mele să duc nenorocirea şi toate lucrurile pe care le spuneţi despre mine, dar măcar să fi încercat să vă povestesc”, a mai scris patronul de la Ferma Dacilor.
Dinicu povesteşte că a plecat din Mizil, acum peste 30 de ani la Bucureşti din dorinţa de mai mult. „Provin dintr-o familie simplă cu 8 copii. Din păcate pentru mine, variantele mele de a găsi un loc de muncă erau extrem, extrem de limitate. Aveam un singur avantaj cu care am plecat la drum, anume acela de a fi fost sportiv. Să fiu paznic, gardă de corp, n-a fost visul meu în viaţă, dar n-aveam cu ce trăi, deci asta a fost. Acum ştiu să fac multe, dar la vremea aia atât puteam şi asta a fost. Pe măsură ce mi s-a mai dezgheţat mintea am mai avut şi alte locuri de muncă. Am făcut un club. M-am întors la Mizil, am vândut apartamentul părinţilor şi o casă moştenită tot de la ei la Breaza, m-am umplut de credite la bănci, datorii la prieteni şi am făcut Hotelul din Mizil, apoi Pisicina. Falimentul a bătut pe nesimţite la uşă pentru că băncile nu te aşteaptă…iar eu nu eram tocmai un administrator cu şcoală. Atât s-a putut”, a mai scris Cornel Dinicu.
El explică că ideea de a ridica Ferma Dacilor a apărut în urma unei tragedii. „Un bun prieten mi-a murit de foarte tânăr, iar când au venit rezultatele analizelor concluzia a fost că a murit intoxicat de mâncarea proastă din comerţ. Atunci m-am gândit să-mi fac o fermă unde să produc lapte, ouă, carne, cârnaţi, brânză şi să livrez către 500 de familii săptămânal materie primă pentru mesele lor. Pământul era extrem de ieftin la vremea respectivă, aşa că am cumpărat şi eu o bucată mică din ceea ce azi era Ferma Dacilor”, mai scris patronul de la Ferma Dacilor.
Patronul de la Ferma Dacilor dă vina pe o "mână criminală". „Cei care au murit erau familia și prieteni”
El se referă şi la autorizarea ISU. „Ferma s-a construit în timp. Întâi o fermă, apoi câteva locuri de cazare. Nu a fost de la început aşa cum era în prezent. Necesitatea autorizarilor a venit pe parcurs pentru că la început noi aveam 12 locuri de cazare, respectiv 6 camere, iar până în 16 locuri această autorizaţie nu este necesară. Când ne-am mărit am cerut autorizarea. De ce nu o aveam? Pentru că eram în proces”, se mai arată în postare. Potrivit lui Dinicu, totul era nou, făcut cu firme specializate, ferma având hidranţi interiori şi exteriori, extinctoare, scări de exterior, lemnul era ignifugat, centrală antiincendiu, detectoare de fum, 4 bazine a câte 40 de tone de apă fiecare, „mai exact 160 de tone de apă pregătită mereu pentru orice eventualitate”.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică