controale la vânzătorii de artificii și petarde la sibiu. 10 dosare penale și peste 600 de kilograme de produse confiscate

În perioada 13-28 decembrie 2023, o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu (IPJ), Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu (ISU), Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu, Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) și Biroului Vamal de Interior Sibiu a efectuat 17 acțiuni de control în domeniul comerțului cu articole pirotehnice.

Ca urmare a acestor controale, au fost constatate 16 nereguli, dintre care 10 au fost clasificate ca fiind de natură penală. În aceste cazuri, au fost întocmite 10 dosare penale pentru încălcarea Legii nr. 126/1995 privind comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehniceni.

De asemenea, au fost ridicate 10 kg articole pirotehnice și indisponibilizată cantitatea de 620 kg articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4.

Cu ocazia acestor controale, autoritățile au transmis cetățenilor sibieni o serie de recomandări de prevenire a accidentelor cu articole pirotehnice:

  • Nu utilizați artificiile, petardele, rachetele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc și pe terase.
  • Nu permiteți copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice.

Autoritățile locale îndeamnă cetățenii să respecte aceste recomandări pentru a preveni accidentele cu articole pirotehnice.

Ultima oră

Comentariul meu