vreme frumoasă de revelion în sibiu și la munte. căldura va topi aproape de tot zăpada la păltiniș (video)

Vremea va fi frumoasă de Revelion și mai caldă decât de obicei atât în municipiul Sibiu, cât și la munte. Cine dorește să se bucure de multă zăpadă naturală, va trebui să urce la Bâlea Lac, însă acolo va trebui să țină cont de avertizările de avalanșe. Căldura din ultima zi din acest an va topi aproape de tot zăpada naturală din stațiunea Păltiniș, unde schiorii își pun speranțele în tunurile de zăpadă artificială. 

„Și în municipiul Sibiu și la munte va fi cald pentru această perioadă, cu temperaturi maxime între 10 și 12 grade. În noaptea de Revelion, minus 2 – 0 grade. Temperaturile vor deveni pozitive și noaptea, undeva între 3 și 5 grade, iar la munte vor fi tot temperaturi pozitive, de la 2 până la 7 grade, în zonele mai joase, noaptea vor fi negative, minus 4 spre 0 grade. Ca precipitații vor fi puține. După data de 2 ianuarie noaptea, vom avea ceva precipitații și după 4 ianuarie, dar nu însemnate. Va fi cald și frumos”, a declarat joi, pentru Ora de Sibiu, meteorologul Narcisa Milian.

Potrivit acesteia, stratul de zăpadă se va menține la Bâlea Lac în următoarele zile, însă se va topi la Păltiniș.

„La Bâlea stratul de zăpadă este încă destul de consistent și nu se va topi acolo, maximele sunt ușor pozitive și minimele negative, atunci nu vor fi scăderi importante ale stratului de zăpadă. Dar la Păltiniș s-ar putea să se topească mai mult”, a mai spus Narcisa Milian.

Riscul de producere de avalanșe se menține la Bâlea Lac.

„La Bâlea Lac deja este risc 3 (de avalanșe n.r.), un risc însemnat și va rămâne cam așa, 2 sau 3, vedem cum evoluează și în următoarele zile, pentru că o creștere ușoară a temperaturilor stabilizează un pic stratul de zăpadă, dar creșterile bruște îl pot destabiliza. Acum este risc de gradul 3 și intenționăm să rămânem și în acest weekend pe risc 3”, a explicat Narcisa Milian.

Anul 2024 vine în județul Sibiu cu temperaturi mai calde decât normalul perioadei, dar nu cu recorduri de temperatură.

 

Ultima oră

Comentariul meu