prima toaletă modernă de pe traseul mocăniței de pe valea hârtibaciului amplasată în stația cornățel
Unul dintre cele mai importante proiecte ale Asociației Prietenii Mocăniței a fost finalizat. Săptămâna aceasta a fost adusă prima toaletă modernă de pe traseul mocăniței. Astfel, turiștii nu vor mai avea surpriza neplăcută să afle că în gările de pe Valea Hârtibaciuli nu există toalete.
„Un tron pe peron” a fost proiectul pentru care voluntarii Asociației Prietenii Mocăniței au alergat în acest an la Maratonul Internațional Sibiu. Cu banii stânși, asociația a achiziționat o toaletă, sub forma unui container dual (femei, bărbați), care a fost amplasată în gara Cornățel.
prima toaletă modernă de pe traseul mocăniței de pe valea hârtibaciului amplasată în stația cornățel
„Pentru că am fost cuminți și în acest an, Moș Crăciun ne-a adus o toaletă!  Prima toaletă modernă a mocăniței sibiene, pentru care s-a alergat în primăvară la Maratonul International Sibiu, a ajuns și a fost amplasată în gara Cornățel, astfel că, începând cu sezonul turistic 2024. Mulțumim alegătorilor și susținătorilor care au crezut în proiectul nostru, Fundația Comunitară Sibiu pentru acest minunat mecanism de fundraising și partenerului nostru Unimat pentru că a pus umărul (macaralei) la descărcarea containerului”, au scris reprezentanții Asociației Prietenii Mocăniței.
prima toaletă modernă de pe traseul mocăniței de pe valea hârtibaciului amplasată în stația cornățelPână la momentul de față, gările de pe traseul mocăniței de pe Valea Hârtibaciului nu dispuneau de toalete, turiștii fiind nevoiți să se descurce pe cont propriu. „Când nu aveam toaletă, îi îndrumăm către natură și încercam să facem haz de necaz. Glumeam pe seama asta. Vechea toaletă a fost furată în 2001. Noi am prins-o doar în poze. Toaleta cea nouă a fost amplasată pe locul celei vechi. Mai trebuie  făcută fosa septică și tras curentul. Din primăvară, de când începe sezonul, va putea fi folosită”, spune Mihai Blotor, de la Asociația Prietenii Mocăniței.

Ultima oră

Comentariul meu