Zeci de sibieni, care și-au cumpărat apartamentele dintr-un bloc ANL de pe strada Tilișca, amenință că dau în judecată Urbana, pe care o acuză că nu îi lasă să se debranșeze de la centrala blocului și să își instaleze propriile centrale în locuințe. Una dintre proprietare, Ioana Tațiana Staroste, a cerut miercuri, ajutorul consilierilor municipali și ai primarului Astrid Fodor, pentru a se putea debranșa. În replică, directorul Urbana, Ovidiu Mircea, susține că sibienii nemulțumiți nu se pot debranșa din cauză că nu și-au făcut o asociație de proprietari. Mai mult, directorul Urbana a afirmat că le-ar fi mai bine acestor sibieni nemulțumiți, care nu au avut apă caldă de Crăciun, dacă ar avea o singură centrală comună. Astrid Fodor a cerut explicații directorului Urbana și s-a oferit să-i ajute pe sibienii din acest bloc ANL, cu consultanța juridică a angajaților Primăriei Sibiu.
Nu se pot debranșa și amenință cu procesele împotriva Urbana
Ioana Tațiana Staroste, proprietara apartamentului 29, scara B, din blocul ANL de pe strada Tilișca, a afirmat miercuri, la ședința consilierilor municipali, că atât ea, cât și alte familii din bloc doresc debranșarea de la centrala comună, însă sunt împiedicați de directorul Urbana, Ovidiu Mircea. Sibianca spune că în unele apartamente temperatura este de 17 grade, iar în altele 25 de grade. Mai mult, Ioana Tațiana Staroste a declarat că, duminică, de Crăciun nu a fost apă caldă în bloc.
„Eu am venit astăzi, la ședință, tocmai că răspunsurile domnului Mircea de până acum, le știm și nu se potrivesc. (…) O să mergem mai departe în instanță pentru că suntem clar discriminați, dacă în același bloc, în aceleași condiții, pentru unii se poate, iar pentru ceilalți, nu. (…) Nu este o greșeală că o parte dintre locatari au fost debranșați. Domnul (Mircea n.r.) perpetuează o situație în care și chiriașii din locuințele sociale din Scara A sunt foarte neulțumiți, și-ar dori și ei debranșarea, chiar am cerere de la trei dintre dânșii, dar cum sunt chiriași nu pot dispune de așa ceva. Dar nu e lumea mulțumită și nu ne dorim o nouă centrală pe care să o plătesc eu din banii mei. Eu vreau să nu depind de absolut nimeni, așa cum și dumneavoastră acasă, probabil nu depindeți de nimeni”, le-a spus Ioana Tațiana Staroste, consilierilor municipali sibieni.
Aceasta i-a invitat pe cei din conducerea Primăriei Sibiu și pe consilierii municipali să meargă să vadă cum arată contoarele pe scara blocului, „să vadă cum se scurge apa”.
Directorul Urbana se apără și spune că administrează „cum trebuie” aceste spații ANL
În replică, directorul Urbana, Ovidiu Mircea s-a apărat și a afirmat că, „să nu se rămână cu ideea că Urbana nu administrează cum trebuie aceste spații. Noi avem serviciul de intervenție 24 de ore din 24, atât propriu, cât apelăm și la firme specializate, care intervin mai repede decât de pe piața liberă și nu au rămas așa cum zice doamna, cu scările pline de apă, de sărbători sau altele.”
Consilierul Adrian Bibu, către directorul Urbana: „Sunt convins că o să le găsiți acestor oameni niște soluții. Trebuie să ne punem și în locul lor”
„Ce am reținut de la doamna este că nu a putut să facă duș de Crăciun, ceea ce cred că niciunul dintre noi nu ne-am dori și că au 17 grade în casă și alteori, 20 de grade. Îmi dau seama că între dumneavoastră există deja niște tensiuni, dar domnule director, la cum vă cunosc și la experiența pe care o aveți, eu vă rog frumos și sunt convins că o să le găsiți acestor oameni niște soluții (…) ca să le rezolvăm acestor oameni problemele, pentru că, până la urmă trebuie să ne punem și în locul lor: cum ar fi să nu putem face baie de Crăciun? Vă rog frumos, haideți să găsim soluții”, a spus consilierul Adrian Bibu.
Primarul Astrid Fodor: „Ceva ne dă de gândit că ce ceva nu e în regulă”
„Dacă doriți, putem organiza o întâlnire între dumneavoastră, conducerea Urbana și cu juriștii noștri, să vedem care e problema, că așa plasăm mingea de la unu la altu. Poate că răspunsul pe care îl primiți, oricum îl dorim și noi domnule Mircea, să îl depuneți la domnul secretar general, ca să analizăm, pentru că totuși ceva ne dă de gândit că ceva nu e în regulă și să nu ne punem pe niște poziții antagonice, numai ca să arătăm că avem dreptate. Doresc să găsiți o soluție și dacă nu se poate, o vom găsi împreună, pentru că soluții cred că există și să vedem care sunt. (…) Dorim ca să găsim o soluție ca să se rezolve, mai ales că avem exemplul, chiar dacă ziceți că a fost o greșeală, nu știu dacă a fost, nu putem aprecia, o să trebuiască să primim mai multe informații, de ce a fost o greșeală că o scară s-a putut debranșa și o scară nu se poate debranșa. Și până una alta, trei sferturi din Sibiu are centrală proprie și dacă se pun centrale din acestea, performante, nu cred că va fi o problemă”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor, în timpul ședinței de miercuri.