noul pug al sibiului ar putea fi aprobat în 2024. astrid fodor e optimistă: „nu suntem în întârziere” (video)

Noul Plan Urbanistic General (PUG) ar putea fi aprobat la finalul anului viitor, a spus Secretarul General al Municipiului Sibiu în ultima ședință ordinară a Consiliului Local din acest an. Astrid Fodor a dat asigurări că nu există întârzieri, după intervenția consilierului local Diana Mureșan (USR) care a cerut clarificări cu privire la termenul la care acesta trebuia să fie finalizat. 

Consilierul local Diana Mureșan (USR) a cerut, în ședința de Consiliu Local (CL) din 27 decembrie, lămuriri cu privire la termenul de finalizare al noului PUG al Sibiului. „În urmă cu trei ani, pe 11 decembrie 2020 s-a semnat contractul cu cei desemnați să elaboreze noul Plan Urbanistic General (PUG), care avea un termen de finalizare de maximum 3 ani. La începutul acestui an am cerut informații despre stadiul de elaborare a PUG-ului, suspectând de atunci că acesta nu va fi finalizat în termenul indicat. Doamna arhitectă șef a răspuns atunci că totul este în grafic”, a spus Mureșan, care a cerut apoi informații cu privire la stadiul elaborării, dacă vor mai exista consultări și care este data preconizată în care acest PUG va intra la vot în CL.  

Primarul Sibiului a transmis că a primit asigurări că nu există întârzieri și că joi, 28 decembrie, va avea loc o ședință cu autorii PUG-ului. Lămuriri suplimentare au venit de la Secretarul General al Sibiului. Potrivit acestuia, consilierii locali vor aproba noul PUG, cel mai probabil, la finalul anului 2024. 

„Nu am ieșit din termen, suntem în etapa de analiză, spre finalul ei, la etapa a doua. Au fost realizate părți importante din documentație și cum a spus și doamna primar, suntem în discuții și în consultări pentru consultarea populației, etapa a treia. (…) Din punctul meu de vedere, la sfârșitul anului 2024 (n.r.: va fi supus la vot în CL noul PUG)”, a spus Dorin Nistor, secretarul general al Sibiului. 

Ultima oră

Comentariul meu