mijlocașul italian murgia, impresionat de stadionul din sibiu: „este mai modern decât unele din italia”

Sosit în vară la Sibiu, Alessandro Murgia (27 de ani) mijlocașul lui FC Hermannstadt este impresionat de stadionul ”Municipal” din Sibiu. Fotbalistul a declarat faptul că unele stadioane din România sunt mai mult mai frumoase decât cele din Italia.

„Există cluburi care sunt la ani lumină în spatele Italiei ca buget, dar unele arene, de exemplu, sunt foarte frumoase. Mă bucur că și stadionul nostru se numără printre ele”. a declarat mijlocașul, scrie GSP.

Alessandro Murgia, mijlocașul lui Hermannstadt, are cuvinte de laudă la adresa României în privința infrastructurii fotbalistice. Mijlocașul, venit în vară din Serie B la Sibiu sub formă de împrumut de la SPAL, a rămas surprins de multele stadioane moderne, ce s-au construit sau care au fost renovate în ultimii ani la noi în țară.

Asta spre deosebire de Italia, care din 1990 încoace nu primește organizarea unor competiții de mare anvergură, la nivel european ori mondial, din cauza arenelor vechi (excepție fac meciurile din cupele europene).

Alessandro Murgia: „Aici se realizează lucruri mari”

Jucătorul de 27 de ani, crescut în academia lui Lazio și vândut în 2019 cu 4 milioane de euro la SPAL, a declarat pentru agenția Tuttomercatoweb.com: „Există cluburi care sunt la ani lumină în spatele Italiei ca buget, dar unele arene, de exemplu, sunt foarte frumoase. Și stadionul nostru se numără printre ele.

Noi luăm la bani mărunți și nu dăm mare credit fotbalului românesc, situat mult sub cel italian, dar aici se realizează lucruri mari. Mă gândesc la Napoli, care are un stadion foarte vechi, la fel în cazul celor pe care joacă Roma și Lazio sau Inter și Milan. Poate că Italia ar trebui să ia notițe. Este frumos să vezi, să respiri și să joci pe o arenă modernă”.

mijlocașul italian murgia, impresionat de stadionul din sibiu: „este mai modern decât unele din italia”

Ultima oră

Comentariul meu