sibiul sub cod galben de ninsoare până duminică. la munte e cod portocaliu de viscol

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de cod galben pentru întreaga țară, valabilă de vineri, 22 decembrie, de la ora 12, până duminică, 24 decembrie, la ora 10.

Conform avertizării, în toată țara se vor înregistra intensificări ale vântului, cu viteze în general de 55…60 km/h. La munte, vor fi rafale de 90…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă, viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h.

În zona de munte, vor fi ninsori viscolite, local moderat cantitativ (25…30 l/mp și peste 40…50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali). În Maramureș și Transilvania, vor fi ninsori viscolite temporar, cu depunere de strat de zăpadă.

Pe arii restrânse, ninsori slabe viscolite vor fi și în Moldova, în Crișana și în Banat.

Pentru zona montană înaltă (în general la peste 1500 m), a fost emisă o avertizare meteo de cod portocaliu, valabilă de vineri, 22 decembrie, de la ora 18, până duminică, 24 decembrie, la ora 10.

În această zonă, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h. Va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

sibiul sub cod galben de ninsoare până duminică. la munte e cod portocaliu de viscol

Ultima oră

Comentariul meu