peste 500 de polițiști și 300 de pompieri, la datorie de sărbători la sibiu. zilnic acționează peste 70 de patrule

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, polițiștii, jandarmii, pompierii și specialiștii antidrog din Sibiu vor fi la datorie pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică.

Polițiștii vor dispune măsuri de prevenire și combatere a faptelor antisociale, cu accent pe zonele aglomerate, zonele unde se vor desfășura evenimente publice, piețele, târgurile specifice sărbătorilor de iarnă, marile centre comerciale, gările și autogările.

Jandarmii vor fi prezenți în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș, pregătiți pentru a interveni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate.

Pompierii vor desfășura activități de prevenire a incendiilor, cu accent pe utilizarea instalațiilor electrice și a decorațiunilor de Crăciun.

Specialiștii antidrog vor desfășura activități de informare, conștientizare și asistență specializată pentru consumul și dependența de droguri.

Recomandări pentru un Crăciun liniștit

  • Fiți atenți la persoanele necunoscute. Nu acceptați invitații de la persoane pe care nu le cunoașteți bine și nu le lăsați pe copiii dumneavoastră nesupravegheați.
  • Evitați tentațiile nesănătoase. Consumul excesiv de alcool sau droguri poate duce la accidente, violență sau alte probleme.
  • Cereți ajutor atunci când dumneavoastră sau persoanele apropiate sunteți în pericol. Nu vă fie teamă să apelați la poliție sau la alte autorități.
  • Fiți atenți la ce produse consumați. Substanțele psihoactive pot fi periculoase, chiar și în cantități mici.
  • Nu conduceți autoturisme dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Acest lucru poate pune în pericol viața dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic.
  • Petreceți mai mult timp cu copiii dumneavoastră. Monitorizați-i comportamentul și activitățile și comunicați deschis cu ei.

Pentru mai multe informații, apelați Tel. Verde: 0 800 870 070, adresați-vă direct Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu sau sunați la numărul unic de urgență 112.

Ultima oră

Comentariul meu