mitropolitul ardealului, prelegere în fața consilierilor județeni: „avem datoria să lăsăm ceva în urma noastră”

Înaltpreasfințitul Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, s-a aflat, vineri, la Consiliul Județean, acolo unde a vorbit în fața consilierilor județeni despre sărbătoarea Crăciunului. 

ÎS Laurențiu le-a vorbit consilierilor, înainte de începerea ultimei ședințe din acest an, despre sărbătoarea Crăciunului, spunându-le că fiecare dintre noi suntem datori să lăsăm ceva bun în urma noastră. 

„Cu toții avem o datorie în fața lui Dumnezeu să îi mulțumim pentru ce ne-a oferit în anul care a trecut. În același timp, să-l invocăm în ajutor pentru dorințele noastre în anul care vine. Suntem datori în fiecare zi să-i mulțumim că a mai adăugat o zi la viața noastră, respectiv un an la viața noastră. Spunem cum au trecut anii, dar timpul e același, noi trecem prin timp. În același timp, avem datoria să ne realizăm, să lăsăm ceva în urma noastră. Când primim în casa noastră, în familia, în comunitatea, în țara noastră, să vedem că există ceva bun la care am contribuit și noi. 

Este bucuria Crăciunului și sunt două motivații, una firească, la sfârșitul anului, pentru noi, când facem un bilanț, să îl chem în ajutor pentru cel care, Dumnezeu fiind, s-a făcut om pentru noi. În al doilea rând, să înțelegem de ce Dumnezeu n-a venit printr-o putere, printr-o acțiune directă, să se personifice ca o persoană matură, și să facă tot ce a făcut El pentru omenire, ci a venit într-un chip supranatural, născându-se într-o familie, dintr-o mamă curată, pentru ca să trăiască apoi tot ceea ce trăiește ființa umană. Dar să moară și să învieze pentru noi. Este o sărbătoare a comuniunii și noi o trăim chiar dacă nu avem timp să ne dăm seama. Cumpărăm daruri și ni le dăm între noi, iar acesta este un semn practic al legăturii dintre noi, al iubirii dintre noi. Dar dacă trecem peste asta, să-I oferim și lui Dumnezeu ceva, un lucru bun, o faptă bună”, au fost cuvintele Înaltpreasfințitului Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. 

Ultima oră

Comentariul meu