țeapă cu o mașină cumpărată de pe internet de către o sibiancă. avea ”martorii” din bord acoperiți cu bandă izolatoare și kilometri dați înapoi

O tânără sibiancă și-a cumpărat o mașină second-hand de pe pagina destinată vânzărilor, de pe facebook. Aceasta susține că a luat țeapă, după ce, la două zile după ce a cumpărat mașina, nu mai funcționat ca în momentul probei. Ajunsă la Registrul Auto, au fost descoperite mai multe nereguli.

Ionela a strâns puțin peste 2.000 de euro pentru a-și cumpăra o mașină pentru a se deplasa la locul de muncă. A început căutările pe facebook, unde a găsit un Volkswagen Passat de vânzare cu 2.700 de euro. Zis și făcut. Aceasta l-a trimis pe prietenul ei să vadă mașina, să o probeze ca mai apoi să o cumpere. După spusele sibiencei, mașina a mers bine, nu au fost întâmpinate probleme în momentul în care a fost încercată, la o plimbare prin oraș. Neregulile ar fi apărut două zile mai târziu după ce a cumpărat-o.

„Pe autostradă, în drum spre Arad, am văzut că nu mai mergea mașina. Am mers cu 80 de kilometri pe oră pe autostradă deoarece mașina nu putea să prindă mai mult. Am dus-o la „tester” unde am aflat că avea 100.000 de kilometri dați înapoi și bandă izolatoare pusă la „martori” pentru a nu se vedea că sunt aprinși. Odată ce am dat banda jos, toți martorii s-au aprins. L-am sunat să îi spun că îmi vreau banii înapoi pentru că mașina nu este funcțională”, a spus Ionela Zamacău.

Aceasta i-a cerut banii înapoi vânzătorului, însă tânărul nu a acceptat. Bărbatul a venit cu alte variante precum un schimb cu o altă mașină, plus o diferență de bani însă tânăra a refuzat.

țeapă cu o mașină cumpărată de pe internet de către o sibiancă. avea ”martorii” din bord acoperiți cu bandă izolatoare și kilometri dați înapoi

Vânzătorul: „Până la urmă nu e o mașină nouă”

Proprietarul care a vândut mașina spune că nu a știut de problemele pe care le avea. Aceasta fiind și ea achiziționată de la un alt bărbat în urmă cu doar câteva luni. „Eu am luat mașina de la un băiat care voia să o vândă. Mie fata mi-a scris după vreo două luni de zile să îi dau banii înapoi pe mașină că nu îi mai merge, că „nu îi mai trage”. Ce vină am eu? Până la urmă nu e o mașină nouă, e din 2007. Eu știu ce i-o fi făcut la mașină? N-am nimic de ascuns. Eu n-am pus nici o bandă izolatoare în bord”, a spus tânărul care i-a vândut mașina Ionelei.

Acesta spune că a încercat să o ajute pe tânără să rezolve problema, însă ea nu ar fi acceptat niciuna dintre variantele propuse. „I-am zis fetei că o ajut să rezolvăm problema, să nu rămână cu paguba. I-am spus că îl sun pe un băiat să îl întreb dacă are vreo mașină bună să i-o dea sau să vedem ce bani ne poate dă pe mașina cumpărată de ea. El a zis că ar putea-o cumpăra cu 1500 de euro, dar nu am fost de acord că fata totuși ne-a dat pe Passat 2.500 de euro. Nu am vrut să rămână cu paguba căci mă gândesc că cine cumpără o mașină așa ieftină, muncește. Eu i-am dat o mașina bună. Nu poți să vii după două luni să spui că nu mai merge. Ea a vrut să îi dau 2.00o de euro pe mașina stricată. I-am zis că vreau să o ajut să își recupereze din bani”, spune tânărul.

Cât despre kilometri de la bordul mașinii cumpărate de Ionela, acesta neagă faptul că ar fi făcut modificări în acest sens. „Nu am făcut așa ceva în viața mea. Mașina aceea am luat-o de la un băiat, după aceea a mai fost la încă trei și după a ajuns din nou la mine și eu am vândut-o din nou. Eu nu am niciun antecedent cu nimeni că i-am dat o mașină rea”, spune tânărul.

 

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Când îți cumperi mașină la 2500 de euro ce te aștepți să fie ?
    Toți ăștia care cred că poti să cumpere o mașină funcțională la 2500 de euro îs idioți.
    As putea zice că îsi merita soarta.

  2. Și noi am pățit la fel cu o mașină second-hand luată în leasing prin Porche Leasing. 100.000 km dați înapoi și multe alte probleme. Am depus plângere penală pentru înșelăciune, iar teparii au intrat pe mana procurorilor… Nemernicii ăștia de samsari sa se ducă la pușcărie…!!!