sibiul, doar remiză cu sepsi. fc hermannstadt termină anul în afara play-off-ului (foto video)

În ultimul meci  al anului, FC Hermannstadt a remizat joi, la Sibiu, scor 1-1 cu Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a 2-1 din Superliga.

Antrenorul sibienilor, Marius Măldărășanu a pregătit surpriza și l-a titularizat pe Baba Alhassan, jucătorul care își dorea să plece în vacanță înaintea meciului cu viitoarea sa echipă, FCSB.

Sibiul a început perfect și juniorul Jipa a deschis scorul în minutul 6, cu un șut din 15 metri, direct în plasa laterală. Peste doar două minute, covăsnenii ratează o șansă uriașă prin C. Matei, care singur din 6 metri trage pe lângă poartă.

YouTube video

După doar 20 de minute, Paraschiv s-a accidentat și a fost înlocuit cu Neguț, cel mai probabil fiind vorba de o recidivă a problemei musculare pentru care a fost zilele trecute la tratament în Serbia. La meciul său de adio la Sibiu, ghanezul Baba putea marca în minutul 32, când a driblat portarul și a tras din unghi pe lângă buturi, unde apăruse și Ninaj.

Imediat, Kecskes este aproape să egaleze pentru Sepsi după o fază fixă, dar lovitura sa de cap trece de puțin pe lângă poarta lui Căbuz. Repriza secundă debutează cu ocazia lui Neguț, care singur cu portarul trage slab. G. Iancu are și el o șansă bună în minutul 57, după un voleu bun din unghi greu. Apoi, Căbuz scoate miraculos bomba din careu a lui Kallaku. Treptat, însă, covăsnenii au fost mult mai ofensivi în așezare și au pus stăpânire pe joc, profitând de retragerea prematură a Sibiului.

Cei 2700 de fani veniți pe Stadionul Municipal au avut emoții mari în minutul 69, când Sepsi egalează pe o contră rapidă pe flancul stâng, finalizată de Safranko. Golul a fost anulat la intervenția VAR, după un fault clar asupra lui Biceanu, fază de la care a plecat atacul covăsnenilor și  care nu a fost observată de centralul Coza. Schimbările defensive ale lui Măldărășanu au blocat însă echipa în preajma propriului careu.

Oaspeții aveau însă să egaleze în minutul 80, prin Kallaku, albanezul punctând din voleu, după o fază superbă a covăsnenilor. Pe final, Sepsi a atacat mai mult și a forțat victoria, în timp ce Sibiul a stat la cutie, mulțumindu-se cu un punct. Trupa lui Măldărășanu nu a mai avut energie pe final și nu a mai ieșit din jumătatea sa. S-a terminat 1-1, un rezultat echitabil după cele petrecute pe teren.

Sibiul ratează astfel șansa să încheie anul pe loc de play-off, dar rămâne în cursa pentru primele șase locuri și dacă se întărește în iarnă, își poate atinge obiectivul nedeclarat. Cu 29 de puncte din 21 de jocuri, trupa de pe Cibin este pe locul 7, imediat sub pozițiile de play-off, dar mai poate fi depășită de U Cluj.

FC Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, Bejan, Oroian – Balaure (Antoche 72), Mino Sota (Murgia 63), Alhassan, Jipa (Bucuroiu 72) – G. Iancu (Biceanu 63), Paraschiv (Neguț 20).

sibiul, doar remiză cu sepsi. fc hermannstadt termină anul în afara play-off-ului (foto video)

Ultima oră

Comentariul meu