șantier în cimitirul municipal. primăria modernizează aleea dintre calea cisnădiei și aleea eroilor 
foto: arhivă

Aleea de legătură dintre Calea Cisnădiei și aleea Eroilor din incinta Cimitirului Municipal din Sibiu va fi modernizată în totalitate. Aceasta a fost împărțită în două sectoare. Consilierii locali vor vota, în ședința de la finalul lunii decembrie, un proiect de hotărâre privind reabilitarea sectorului II. 

Aleea din zona Calea Cisnădiei – aleea Eroilor are o lungime de 388,5 metri, fiind împărțită în două sectoare. Sectorul 1 are o lungime de 190 metri, lucrările aici fiind în curs de finalizare. Municipalitatea vrea să modernizeze acum și sectorul 2, cu o lungime de 198,50 metri, iar pentru asta este nevoie de votul consilierilor locali. 

„Aleea de legătură între zona Calea Cisnădiei și Aleea Eroilor etapa II are 935 mp, cu o lățime de 4 metri. Pe această alee se desfășoară o circulație rutieră formată în principal din autoturisme ușoare cu trafic ușor. Starea tehnică a sectorului 2 a aleii nu corespunde exigențelor pentru desfășurarea în condiții de siguranță și confort a traficului și nici a celor de mediu, fiindcă generează praf și noi, favorizează producerea zgomotului. Gropile din carosabil, pe vreme ploioasă, murdăresc construcțiile funerare aflate pe margine, fiind numeroase sesizări din partea cetățenilor”, este motivat în raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre. 

Odată cu modernizarea sectorului 2 din această alee, va fi reconfigurată și ieșirea înspre Cisnădie, printr-o bretea de acces rutier, având în vedere că ieșirea din cimitir este într-o zonă mai joasă și autovehiculele intersectează linia continuă a șoselei în momentul efectuării virajului obligatoriu la dreapta. 

Reabilitarea sectorului 2 al acestei alei va costa 831.453,89 lei cu TVA. În cadrul lucrărilor, se vor sparge betoanele existente, se va reface aleea, se vor amenaja rigolele, se vor planta arbori și arbuști, spațiile până la morminte vor fi amenajate cu balast cu sort spălat și va fi efectuată semnalizarea rutieră.

Ultima oră

Comentariul meu