vechea clădire a bibliotecii astra, are nevoie imediată de investiții. directorul răzvan pop explică ce este cel mai urgent (video)
Sursa foto: Facebook/Radu Balanean

Vechea clădire a Bibliotecii Astra, la fel ca și alte instituții din Sibiu, se confruntă cu probleme în ceea ce privește modernizare, dat fiind faptul că sunt istorice.

Directorul Bibliotecii Astra Sibiu, Răzvan Pop, susține că cea mai mare problemă cu care se confruntă la momentul actual este modernizarea clădirii vechi. „Vechea clădire este cea mai mare problemă a Bibliotecii. Se lucrează împreună cu Consiliul Județean la proiectul de reabilitare, dar acea clădire are nevoie de un „refresh”, pentru și situația nu este ca la noua clădire unde pui o schelă și renovezi. Nici terenul din zonă nu e foarte ok. Dacă ne uităm pe hărțile vechi, acolo au fost niște mlaștini. Nu avem crăpături, dar este nevoie de o intervenție masivă pe clădirea aceea”, a spus directorul Bibliotecii Astra.

Acesta a amintit că persoanele în vârstă nu pot să ajungă la etajul doi al clădirii deoarece în prezent nu există lift. „Se folosesc toate spațiile, doar mansarda, nu. Inclusiv de la ISU nu avem acel acord. De exemplu, o persoană de o anumită vârstă, nu poate să ajungă la etajul doi. N-am lift și n-am unde să pun unul”, a mai spus Răzvan Pop.

 

Ultima oră

Comentariul meu