Planurile lui Chiriac pentru viitoarea Fabrică de Cultură din Sibiu. Vrea să o transforme într-un centru cultural ca cel din Budapesta
foto: arhivă

În cadrul conferinței de presă de miercuri, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” a vorbit despre viitorul Fabricii de Cultură. Acesta își dorește să transforme spațiul într-un centru cultural, așa cum a văzut în străinătate.

Directorul Teatrului „Radu Stanca” vrea să transforme Fabrica de Cultură, precum arată halele de la Atelierele Eiffel din Budapesta, însă păstrând autenticitatea.

„Îmi doresc să pot să duc Consiliul Local și pe doamna primar să vadă spațiul care a fost reconstruit, grație prezenței Faust-ului în 2017, la Festivalul de la Budapesta. Mai bine de jumătate de kilometru de hale restaurate în Centrul Cultural Eiffel, care este un model în ceea ce înseamnă fabrici care produc costume, decoruri, recuzită, tot ceea ce înseamnă mască și zonă de machiaj. Ne dorim ca Fabrica de Cultură să fie asemănătoare. Faptul că am putut aduce acest spațiu comunității, este un câștig uriaș care va avea impact cu totul aparte asupra Universității Lucian Blaga și a comunității”, as spus Constantin Chiriac.

Un film urmează să fie făcut la Fabrica de Cultură, de către un regizor cunoscut, venit de la Hollwood. „Aici activitatea se va continua cu mai mare turație pentru că până în festival este clar ă nu vom putea face schimbări importante. După festival, vă anunț că vom face un film la Fabrica de Cultură, cu un producător de la Hollywood, în iulie, august. Actorii Teatrului Național „Radu Stanca”, de la secția română și secția germană și studenții de la universitate vor avea șansa să lucreze cu câțiva mari actori americani și britanici în distribuție. Cred că acest lucru arată ceea ce înseamnă dialog pe picior de egalitate”, anunță directorul.

Acesta a mai declarat că și-a stabilit mai multe obiective care trebuie îndeplinite înainte de realizarea filmului. „Avem o hotărâre de Consiliu Local, de preluare parțială a Fabricii de Cultură. Sunt obiective pe care trebuie să le facem în următoarele două luni. Va fi evacuarea firmei care a fost proprietară și posibilitatea de a adapta sistemul de electricitate, de apă-canal, un studiu de fezabilitate în așa fel încât imediat după terminarea filmului pe care îl facem cu Neil LaBute, să putem să intrăm efectiv cu toate lucrările. M-am zbătut, mă zbat și sunt certitudini că vom avea sprijin”, a concluzionat Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca”.

Fabrica de Cultură a intrat oficial în patrimoniul Municipiului Sibiu după intabularea acestui imobil în Cartea Funciară, în luna noiembrie. Primăria Sibiu a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru spațiul situat pe str. Triajului, alcătuit din clădiri în suprafață de peste 6.700 de mp, incluzând Fabrica de Cultură, precum și terenul în suprafață de 34.000 mp.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică