haită de lupi, surprinsă în timp ce se hrănea dintr-un hoit de căprioară în parcul natural apuseni (video)

O haită de lupi a fost surprinsă de camerele de supraveghere a faunei, montate în Parcul Natural Apuseni, în timp ce se hrănea dintr-un hoit de căprioară.

Imaginea, care a fost publicată pe pagina de Facebook a Parcului Natural Apuseni, a atras atenția internauților.

”Lupii rezistă nemâncați și o săptămână, dar când ajung la pradă își încarcă stomacul cu o cantitate mare de carne, chiar 10-15 kg. După ce s-a săturat, haita se culcă, fără a se îndepărta mult de hrană”, susțin reprezentanții Parcului Natural Apuseni, scrie portalul de știri ziare.com.

Munții Apuseni reprezintă o zonă propice pentru dezvoltarea acestei specii. Lupul se comportă atât ca vânător cât şi ca necrofag, fiind un important factor în păstrarea echilibrului natural. Mănâncă aproape orice fel de vietate, de la broaşte şi larve, iepuri, pârşi şi alte animale mici, la mistreţ, cerb, măgar domestic, boi şi chiar urşi.

În căutarea hranei ei pot parcurge peste 100 km într-o singură noapte. Viteza de alergare a lupului poate depăşi 60 km/oră. Simţurile sale sunt extraordinare. Nu doar mirosul este deosebit de fin, dar şi auzul şi văzul, lupul putând vâna foarte bine atât noaptea – timpul său preferat de vânătoare – cât şi ziua sau în perioadele de amurg şi dimineaţă.

Ultima oră

Comentariul meu