escrocii au găsit o nouă metodă de a profita de oamenii care vor să închirieze pensiuni și cabane de revelion
foto picomartravel.ro

Oamenii care nu și-au rezervat din timp locuri pentru Revelion se confruntă cu riscul de a fi înșelați de escroci. Aceștia pretind că sunt proprietari de pensiuni și cer avansuri de sute de lei.

Un grup de 15 prieteni care doreau să își petreacă Revelionul la Sinaia au fost înșelați în acest mod. Aceștia au trimis un avans de 1.500 de lei unui escroc care le-a promis că le va rezerva o pensiune. Atunci când au încercat să se cazeze, au aflat că pensiunea era deja ocupată, notează Digi24.

Proprietarul de drept al pensiunii a declarat că alte 8 persoane l-au contactat după ce au fost înșelate de același escroc. Acesta a furat fotografiile pensiunii de pe un site de rezervări și a creat un cont fals pe un alt site.

Specialiștii în securitate cibernetică recomandă persoanelor care caută cazare pentru Revelion să fie precaute. Aceștia sfătuiesc să verifice cu atenție informațiile oferite de proprietarul pensiunii și să obțină review-uri din alte surse.

Cei care sunt înșelați de escroci sunt sfătuiți să meargă la poliție pentru a depune plângere. În primele 11 luni ale anului 2023, în România au fost sesizate peste 22 de mii de infracțiuni de înșelăciune.

Ultima oră

Comentariul meu