primarul din șeica mare, despre urșii filmați luni la intrarea în localitate: „rareori vin către sat. am monitorizat zona și s-au îndepărtat”

Doi urși au fost filmați, luni după-amiaza, la intrarea în Șeica Mare. Din fericire, animalele s-au îndepărtat către pădure și nu au ajuns la gospodăriile oamenilor. 

Cei doi urși filmați luni pe drumul național 14, la intrarea în localitatea Șeica Mare, s-au retras în pădure și nu au creat pagube, spune primarul Nicolae Sușa. Potrivit acestuia, au fost urmate procedurile de intervenție în astfel de cazuri, zona a fost monitorizată, iar animalele au fost observate îndepărtându-se de sat. „A fost o apariție accidentală, dacă îi pot spune așa, fiindcă nu avem probleme cu urșii în localitate. Este al doilea caz din acest an și nu au intrat în intravilan. Urșii au fost observați la ieșirea din localitate. Avem proceduri pe care le urmăm în astfel de cazuri. Echipa de monitorizare s-a deplasat ieri (n.r.: luni) cu mașina de la primărie și nu i-a mai văzut în zonă. Au intrat într-o plantație la 6 kilometri depărtare și de acolo s-au îndepărtat. Ne bucurăm că nu au creat probleme”, a declarat primarul Nicolae Șușa. 

VEZI AICI FILMARE CU URȘII

Potrivit primarului, urșii „ocolesc” comuna. Rareori se întâmplă ca aceștia să intre în localități și să ajungă în gospodăriile oamenilor. „Am avut două cazuri anul acesta. Cel de ieri, când nu au intrat în intravilan, și altul în primăvară-vară la Buia în intravilan. Nu ne-au creat probleme. Ei se duc spre pădure, au acolo fondul forestier, rareori vin către sat”, a adăugat primarul.

Ultima oră

Comentariul meu