dosar penal pentru un sibian care a construit un imobil în aria protejată ”frumoasa” de pe valea oltului

Un bărbat s-a ales cu dosar penal, după ce a încălcat legea și a construit o  clădire în aria protejată Frumoasa, deși a fost avertizat în repetate rânduri, de către comisarii de Mediu, a declarat marți, pentru Ora de Sibiu, Daniela Anghel, comisarul șef de la Garda de Mediu Sibiu.

„Este vorba despre o construcție în arie protejată, în zona Frumoasa. Dosarul este în lucru la Poliție. S-au făcut toate demersurile pentru a nu ajunge în situația aceasta, dar el (proprietarul construcției n.r.) nu a intrat în legalitate”, a explicat Daniela Anghel.

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Sibiu a mai anunțat marți, la ședința Colegiului Prefectural, că în acest an, „cele 6 echipe cu atribuţii de inspecţie şi control, au realizat un număr total de 910 controale, urmare cărora s-au impus măsuri coercitive cu termene de realizare atât persoanelor juridice cât şi persoanelor fizice, s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.551 500 lei; s-a dispus un număr de 12 suspendări de activitate, 1 propunere de suspendare act de reglementare şi 1 propunere de începere a urmăririi penale”.

Aria protejată Frumoasa este formată din terenuri din județele Sibiu, Vâlcea și Hunedoara, iar cel mai apropiat oraș este Tălmaciu față de această suprafață protejată de lege, potrivit informațiilor din mediul online.

Ultima oră

Comentariul meu