controale în carmangeriile, magazinele, restaurantele din sibiu. amenzi de peste 100.000 de lei pentru neregulile constatate

Echipele de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sibiu au dat sancțiuni de peste 100.000 de lei, de la începutul lunii și până în prezent, fiind controlate abatoarele, măcelăriile, carmangeriile, magazinele, piețele, restaurantelor, a declarat marți, pentru Ora de Sibiu, directorul executiv al instituției, Șerban Țichindelean.

„De la 1 decembrie și până în prezent s-au făcut 98 de controale, pe toată paleta de activitate privind abatorizare, până la comerțul cu amănuntul, inclusiv alimentație publică, măcelării, carmangerii, piețe, hipermarketuri, supermarketuri. Au fost și abateri de la normele sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor. Concret s-au găsit spații neigienizate, depozitare necorespunzătoare și etichetare necorespunzătoare, în mare fiind cauzele sancțiunilor. S-au aplicat zece sancțiuni în valoare de 110.000 de lei și peste 20 de avertismente”, a anunțat Șerban Țichindelean.

Potrivit directorului DSVSA Sibiu, controalele vor continua și în zilele următoare.

„Nu au fost abateri de la normele sanitar veterinare excesive, care să pună în pericol sănătatea și siguranța oamenilor. Nu am avut produse confiscate în perioada respectivă.  Noi continuăm controlul până în data de 22, vineri și îl reluăm în 27 până în 29 cât să fie acoperită perioada sărbătorilor, cu aceeași severitate cu care noi controlăm tot timpul. Controalele au ca scop prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, prevenirea abaterilor de la legislația sanitară și pentru siguranța alimentelor”, a mai spus Șerban Țichindelean.

DSVSA verifică și felul în care se vând porcii, atât cei vii, cât și cei sacrificați. Controale se fac și în pensiunile cu produse tradiționale, dar și la hotelurile care în următoarele zile primesc turiștii veniți în județul Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu