anchetă internă la dgaspc după ce 5 copii de la „prichindelul” s-au tăiat pe mâini. poliția a intrat pe fir și face cercetări
sursa: wikimapia

Cinci copii de la Centrul de Primire în Regim de Urgență „Prichindelul” din Sibiu au ajuns, luni seara, la Spitalul de Pediatrie, după ce s-au tăiat pe mâini. DGASPC a deschis o anchetă internă în urma incidentului. 

Evenimentul a avut loc luni seara, înainte de ora 20:00. Cei cinci copii, cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, trei fete și doi băieți, au fost observați, tăiați pe membrele superioare, de către un angajat al Centrului „Prichindelul”. Acesta a sunat la 112 pentru a sesiza cele întâmplate. „La data de 18 decembrie, în jurul orei 20:00, prin apel 112, un angajat al unui centru de plasament a sesizat faptul că 5 minori ai centrului necesită îngrijiri medicale, întrucât și-au provocat leziuni superficiale pe membrele superioare”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În același timp, cei cinci minori au fost preluați și transportați la Spitalul de Pediatrie din oraș, acolo unde au primit îngrijiri medicale. „Aceștia au fost transportați la Spitalul Clinic de Pediatrie ”Luther” Sibiu, unde au primit îngrijiri medicale, le-au fost dezinfectate rănile și au fost pansați. Minorii nu au necesitat internare, leziunile fiind ușoare, iar în prezent starea lor este bună”, a explicat Beatrice Muntean, purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu.

În urma celor întâmplate, la nivelul DGASPC Sibiu a fost demarată o ancheta internă.

Polițiștii de la investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu fac și ei cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. În funcție de rezultat, vor dispune măsurile legale care se impun.

Precizăm faptul că, de serviciile sociale acordate în CPRU Prichindelul beneficiază: copii abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi, repatriaţi, victime ale traficului de persoane, copii ai străzii, copii găsiţi sau abandonaţi în unităţi sanitare, cu vârsta cuprinsă între 7-18 ani, care au domiciliul sau au fost identificaţi pe raza administrativ-teritorială a judeţului Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu