”moș crăciun” din sibiu, amendat pentru că cerea bani pentru poze cu copiii în piața sfatului din brașov
foto BizBrașov

Bărbatul, originar din Sibiu, a fost prins cerșind bani pentru poze cu copiii. Polițiștii locali din Brașov au amendat și au interzis accesul în Piața Sfatului unui bărbat care se îmbrăcase în Moș Crăciun și cerșea bani pentru poze cu copiii.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Brașov, bărbatul, originar din județul Sibiu, a fost depistat în Piața Sfatului în timp ce acosta trecători însoțiți de copii și solicita bani pentru a realiza fotografii cu aceștia, scrie BizBrașov.

„Polițiștii locali care asigurau ordinea și liniștea publică în zona anterior menționată au intervenit cu promptitudine, sancționând contravențional persoana în cauză cu amendă, conform prevederilor Legii nr. 61/1991(R). Recomandăm brașovenilor și turiștilor să nu încurajeze cerșetoria și comerțul ilicit prin oferirea de bani și/sau produse, respectiv achiziționarea de articole/produse și să semnaleze aceste fapte de natură antisocială, precum și oricare alte aspecte din sfera de competență a Poliției Locale, la telefon 0268/954, disponibil 7/7 zile, 24/24 ore”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Brașov.

În plus față de amendă, bărbatul a primit și o interdicție de a se mai apropia de Piața Sfatului timp de 30 de zile.

Polițiștii locali brașoveni au aplicat, în total, 145 de amenzi în valoare de 60.880 lei în weekendul trecut. Totodată, agenții au preluat 124 de sesizări telefonice de la brașoveni. Cele mai numeroase apeluri au fost referitoare la autoturismele parcate/staționate neregulamentar pe domeniul public, ocuparea locurilor de parcare de reședință sau destinate persoanelor cu dizabilități și tulburarea ordinii și liniștei publice.

Ultima oră

Comentariul meu