directorul bj astra răzvan pop preconizează că bibliotecile se vor închide. „vor dispărea”
Sursa foto: Facebook/ Biblioteca ATSRA

Din cauza numărului scăzut de oameni care trec pragul bibliotecilor, Răzvan Pop a ajuns la concluzia că în curând bibliotecile vor trebui închise. Totodată, pentru a atrage cât mai multe persoane la bibliotecă, directorul spune că a implementat mai multe măsuri.

YouTube video

În cadrul emisiunii „Ora de Cultură”, directorul Bibliotecii Astra a vorbi de cât de mare este riscul ca bibliotecile să se închidă în viitorul apropiat și ce măsuri a luat conducerea pentru a atrage cât mai mulți oameni la această instituție.

„În principiu, trebuie închidem bibliotecile, pentru acest tip de oameni care vin la bibliotecă vor scădea și atunci trebuie măresc celelalte elemente, precum cercetarea. Deci practic ofer produse de cercetare. Oamenii specializați vor găsi cărți care numai la bibliotecă le pot răsfoi sau le pot cumpăra. Dacă le cumpără, dau zeci și sute de euro și atuncea nu, poate nu își permit. Dacă le cumpără, dau zeci și sute de euro și atunci poate nu își permit. De aceea serviciul de cercetare se dezvoltă într-un anumit fel. Spațiile trebuie să devină absolut deschise comunității și bineînțeles, digitizarea”, a spus directorul Bibliotecii Astra, Răzvan Pop.

 

Ultima oră

Comentariul meu