curse noi de pe aeroportul din sibiu de anul viitor. bibu: „e în lucru un plan pentru noi destinații” (video)

Lucrările de extindere a Aeroportului Internațional Sibiu se apropie de final. Capacitatea de procesare și suprafața de operare se vor dubla, ceea ce înseamnă că vor putea fi introduse mai multe curse. Administratorul județului, Adrian Bibu, spune că, de anul viitor, sibienii vor putea zbura spre noi destinații. 

Sibiul va avea unul dintre cele mai moderne aeroporturi din țară, a precizat, la începutul lunii noiembrie, președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean. Odată cu finalizarea lucrărilor, acesta își va dubla capacitatea de procesare, dar și suprafața de operare. Terminalul va fi extins de la 6.200 metri pătrați la 22.400 metri pătrați, astfel că va putea asigura un flux de până la 2,5 milioane de pasageri/an. 

Având o capacitate mai mare, vor putea fi introduse mai multe curse de pe aeroportul sibian. Adrian Bibu a spus la „Ora de Politică” că se lucrează la un proiect, în colaborare cu primăria, pentru a introduce noi destinații începând de anul viitor. 

„Eu vă pot spune în felul următor: peste 50 de milioane de euro au fost atrași de județul Sibiu să se facă acest aeroport. E foarte important că banii au fost luați. Era ultimul tren care ne-a permis să refacem acest aeroport, cu mențiunea că aeroportul este în coordonarea domnului Vasiu și a fost o presiune extraordinară ca să reușim să atragem acești bani și să ne încadrăm în termeni. Domnul Vasiu și cu domnul director Gîrdea și inclusiv cu implicarea doamnei președinte, au reușit să ia toată această finanțare de peste 50 de milioane de euro. Ca să înțelegem, numai anul acesta, cofinanțările județului la toate proiectele pe fonduri europene, sunt undeva la 8 milioane de euro. (…) În primul rând, este foarte important că avem o companie serioasă, precum Lufthansa, care ne duce la Munchen, ne duce la Viena. De acolo avem direcție oriunde. Totodată se lucrează acum, domnul Vasiu a pregătit un un concept, știu că sunt discuții și cu Primăria Sibiu prin care ne dorim să atragem și alte curse către alte destinații. Dar trebuie să apreciem, zic eu, că putem să mergem la Munchen și de acolo putem să mergem în toată lumea, și la Viena și de acolo, iar în toată lumea. Dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să atragem cursa și către Barcelona și către Madrid sau către alte locații care sunt importante.

Ușile rămân deschise pentru toți cei care își doresc să aducă plusvaloare aici la Sibiu și doresc să facă curse. Am avut aceeași problemă cu cursa spre București. Din partea noastră a existat deschidere, ne-am bucurat, noi nu puteam să zicem nu din start. Dar dacă compania respectivă nu a fost serioasă… S-au încheiat aceste curse. Eu zic că vom avea zboruri noi de la anul”, a spus Adrian Bibu. 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. @bibu. Raspunde clar si concis ce companii aeriene o sa vina !
    Voi PNL cu conducerea voastra eminenta a-ti pierdut o companie lowcost si o alta care inca mai opereaza a redus destinatiile. Pai tu vii si imi spui ca pot zbura la Viena sau Munchen cu companii scumpe si acolo sa fac escala catre orice alta destinatie. Pai chestia asta o puteam face si fara sa extindeti aeroportul NATO. Si apropo nu toti dorim sa zburam cu companii de linie mai scumpe care ofera acelesi servici ca si o companie lowcost. Dar am uitat !, voi aveti gandire liberala sustinuta de taxe mari la privati si salarii si pensii speciale la bugetari !

  2. De ce doar..Lufthansa apare in comentariile CJ ṣi conducerii aeroportului Sibiu.Grijā “mare” sā nu repetaţi Braşov !!!