cresc prețurile la carburanți de la 1 ianuarie. se majorează accizele

Ordonanța Trenuleț, publicată vineri noaptea în Monitorul Oficial, prevede majorarea accizelor la benzină și motorină cu 50%, începând cu data de 1 ianuarie 2024. Această măsură va duce la creșterea prețurilor la aceste produse, ceea ce va afecta negativ bugetul românilor.

Potrivit consultantului fiscal Adrian Bența, această măsură are ca scop creșterea veniturilor la bugetul de stat. Cu toate acestea, ea va avea un impact negativ asupra populației, care va fi nevoită să plătească mai mult pentru a se deplasa cu mașina, scrie HotNews.

În prezent, acciza la benzină este de 1,69 lei pe litru, iar acciza la motorină este de 1,80 lei pe litru. După majorarea de 50%, acestea vor ajunge la 2,53 lei pe litru, respectiv 2,70 lei pe litru.

Această creștere a prețurilor la benzină și motorină va duce la creșterea costurilor de transport pentru companii, ceea ce va fi reflectat în prețurile produselor și serviciilor.

De asemenea, această măsură va afecta negativ bugetul românilor care folosesc mașina pentru a se deplasa la locul de muncă sau pentru a-și îndeplini sarcinile zilnice.

Ultima oră

Comentariul meu