cititul tinde să devină o raritate la sibiu. directorul bibliotecii astra: „nu se mai citește ca pe vremuri” (video)

Răzvan Pop, directorul Bibliotecii Astra din Sibiu, a vorbit în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Ora de Cultură”, despre faptul că numărul sibienilor care citesc a scăzut considerabil de la un an la altul.

YouTube video

„Nu se mai citește”, susține directorul bibliotecii din Sibiu. Digitalizarea este cea care a acaparat atenția tinerilor, lectura rămânând pe plan secundar. „În principiu, dacă ne gândim la cum se citea înainte, nu se mai citește, dar este de înțeles. Este foarte complicat să spunem acum nu se mai citește ca pe vremuri. Eu nu pot spune despre mine ce fi făcut eu la vârsta de 17 ani dacă aveam internet. Atunci televizorul era și el redus ca și activitate și atunci citeai. Astăzi trebuie înțelegem este un efort intelectual în plus și este practic un efort pe care toți trebuie îl facem”, spune Răzvan Pop, directorul Bibliotecii Astra.

Acesta a mai spus în ziua de astăzi a citi reprezintă un efort intelectual. „A citi în ziua de astăzi trebuie să înțelegem că este un efort intelectual în plus, și este, practic, un efort pe care toți trebuie să îl facem. Hai să dăm un exemplu simplu. Un film îl vezi în două ore, o carte o citești într-o săptămână, două”, a spus directorul.

Biblioteca Astra s-a adaptata cererii, astfel sute de mii de cărți și documente au fost digitizate. „Intrăm foarte mult în zona digitală. Noi digitizăm foarte mult colecții. Avem două tipuri de colecții pe care le digitiză, printre care și cartea veche. Digitizarea merge pe trei paliere, respectiv cărți, documente și și reviste”, spune Răzvan Pop. 

Ultima oră

Comentariul meu