autostrada sibiu - făgăraș: au început forajele pe primul lot, în zona boița
foto PeUndeMerg.ro

Începerea lucrărilor la Autostrada Sibiu – Făgăraș este o veste bună pentru locuitorii regiunii și pentru toți cei care așteaptă cu nerăbdare finalizarea acestui proiect important, scrie portalul de știri Economica.net

Pasionații de infrastructură au postat imagini cu începerea forajelor geotehnice pe lotul 1 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (A13), în zona Boița.

Tronsonul 1 al A13, care are o lungime de 14,25 km, va asigura descărcarea în Autostrada Sibiu – Pitești (A1).

Valoarea contractului de proiectare și execuție pentru acest tronson este de 1,89 miliarde lei (fără TVA).

Potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, ambele tronsoane ale A13 trebuie să fie construite în 48 de luni (12 luni proiectare, 36 de luni execuție).

Astfel, dacă totul va decurge conform planului, Autostrada Sibiu – Făgăraș ar putea fi inaugurată la finalul anului 2027.

Începutul forajelor pe lotul 1 este o etapă importantă în realizarea acestui proiect. Acestea vor permite constructorului să obțină date despre caracteristicile geologice ale terenului, care vor fi esențiale pentru proiectarea și execuția tronsonului.

De asemenea, începerea lucrărilor este un semn că proiectul se află pe drumul cel bun și că există șanse mari ca Autostrada Sibiu – Făgăraș să fie finalizată la timp.

Ultima oră

Comentariul meu