adrian bibu, despre noul spital din sibiu: „se pun bețe în roate la bucurești. sunt parlamentari care fac demersuri să nu se întâmple lucrurile”

Adrian Bibu, administratorul public al județului și consilier local, consideră că există parlamentari care „pun bețe în roate” și nu își doresc ca proiectul Noului Spital al Sibiului să fie demarat.

Lucrările la Noul Spital Județean al Sibiului nu pot începe fiindcă nu există finanțare. Proiectul, pentru care este nevoie de o investiție de 600.000 milioane de euro, este „cel mai matur” din țară, susține Adrian Bibu, care a precizat, la Ora de Politică, că există persoane care pun bețe în roate și nu își doresc demararea acestuia. 

„Echipa Consiliului Județean și-a făcut treaba ca la carte (n.r.: în ceea ce privește noul spital). Doamna președinte Cîmpean, împreună cu echipa de acolo, au muncit șapte ani de zile. Da, sună mult, dar sunt șapte ani de zile de când se lucrează la acest proiect. N-a ținut de președinta Consiliului Județean și nici măcar de echipa Consiliului Județean. Vreau să vă amintesc un lucru, că suntem cel mai avansat proiect, cel mai matur proiect la nivel național, pe partea de sănătate. Suntem cu studiul de fezabilitate făcut, proiect tehnic făcut și totodată licitație făcută. Și, spre bucuria noastră, avem un constructor serios, CON-A. Mai trebuie finanțare. 

Din punctul meu de vedere, partea aceasta de finanțare este o responsabilitate a noastră, a întregii comunități, nu a oamenilor, ci a parlamentarilor, a tuturor parlamentarilor aleși. Pentru că dacă Consiliul Județean și-a făcut treaba și dacă doamna președintă Cîmpean face lobby la nivel de București, vorbim totuși de 600 de milioane de euro. Repet, 600 de milioane de euro, e cea mai mare sumă care ar urma să intre în județul Sibiu de după Revoluție. Nu știu dacă înainte au fost sume mai mari, dar să spunem de după Revoluție. Acești bani, ca să intre în Sibiu, trebuie ca fiecare reprezentant, fiecare ales local, să facă demersuri. Vorbim aici de parlamentari. Eu tind să cred însă că sunt parlamentari care fac demersuri să nu se întâmple lucrurile. (…) Cred că de multe ori noi, oamenii, preferăm să moară capra vecinului decât să iasă un proiect al comunității. Preferăm să nu se facă acest spital județean decât să câștige Sibiul. Eu tot timpul am spus-o. Cred că PSD-ul ar putea să-și aleagă, nu știu, să facă o sală de sport. PNL-ul face un spital, USR-ul un bazin de înot și așa mai departe și ar câștiga toată comunitatea. Astăzi, Daniela Cîmpean încearcă să facă acest spital și, din punctul meu de vedere, eu cred că i se pun bețe în roate la nivel de București, dar eu sunt convins că proiectul spitalului va începe și se va și finaliza. Nu pot să vă spun termene, că nu le cunosc, dar știu că facem demersuri și ne luptăm ca acest lucru să se întâmple.

Eu cred că oamenii înțeleg cum stau lucrurile, înțeleg că nu este ușor și văd că Consiliul Județean a reușit să își facă temele foarte bine. Avem tot ce ne trebuie, ne mai trebuie banii și cred că banii vor veni pentru că avem acest program pe sănătate, pe care putem lua o parte din bani. Sunt doar 200 de milioane de euro, dar se pot găsi și alte surse de finanțare. Eu cred că noi, ca și comunitate, trebuie să fim uniți, lăsând la o parte orice luptă politică și atât PSD-ul, cât și USR, și alte partide care mai au posibilitatea să facă lobby pentru treaba asta, trebuie să facem că până la urmă noi, în Sibiu, vom trăi cu toții”, a spus Adrian Bibu la Ora de Politică.

Ultima oră

Comentariul meu