CSU iese din criză. Sibiul, victorie mare la Craiova

CSU Sibiu și-a ușurat drumul spre Top 10, după succesul de sâmbătă seara, de la Craiova, 79-76 cu SCM U. 

Veniți după două eșecuri consecutive în campionat, universitarii s-au impus la Craiova și par că au ieșit din pasa proastă cauzată de programul aglomerat.  Trupa lui Rinkevicius a intrat greu în meci și a suferit în primul sfert. Primul coș al sibienilor a venit după patru minute prin Jay Threatt, americanul aflat la debutul în galben-albastru. Sfertul întâi s-a încheiat cu scorul de 25 – 15 pentru SCM U Craiova.

YouTube video

Oltenii au început mai bine sfertul secund și s-au distanțat la 15 puncte, dar jocul celor de la CSU a început să funcționeze la parametrii așteptați.  Sibiul s-a apropiat la 6 puncte. La pauza mare, SCM U avea un avans important, 42-34.

Imediat după revenirea de la vestiare, elevii lui Rinkevicius au început bine și au preluat conducerea, 46-47. Meciul a a devenit foarte strâns. După sfertul al treilea, oltenii conduceau cu 60 – 57.

CSU iese din criză. Sibiul, victorie mare la Craiova

Ultimul sfert a fost foarte echilibrat, americanii Threatt, Loving și Pratt au marcat de la distanță și Sibiul a trecut din nou la conducere. Finalul a fost fragmentat, dar Sibiul a gestionat bine avantajul și s-a impus cu 79-76.

Liderii învingătoarei au fost Marc Loving (14 puncte), Jay Threatt (14 puncte), Rareș Uță (13 puncte) și Monyea Pratt (12 puncte). De remarcat plusul adus la echipă de cei doi americani veniți în această iarnă, Loving și Threatt.

CSU iese din criză. Sibiul, victorie mare la Craiova

CSU ajunge la un bilanț de șase victorii și cinci înfrângeri în grupa B a Ligii Naționale și este pe locul 4 în clasament. În următoarea rundă,  BC CSU Sibiu va primi vizita lui FC Argeș, iar cu  o victorie se îndreaptă cu pași mari spre Top 10.

CSU iese din criză. Sibiul, victorie mare la Craiova

 

Ultima oră

Comentariul meu