un lot din autostrada transilvania, finalizat cu 8 luni înainte de termen (video)
foto Captură video Fly Drone/YouTube

Lotul Chețani-Câmpia Turzii, din Autostrada Transilvania, a fost finalizat cu mai bine de 8 luni mai devreme decât era termenul, iar joia viitoare acest tronson va fi dat în circulație, spune, vineri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Constructorul trebuia să termine în august 2024, asta înseamnă cu 8 – 9 luni mai repede. Este un lucru care trebuie subliniat. Acest tronson în sfârșit acoperă bucata lipsă dintre târgu Mureș și Cluj. E un lucru important pentru zonă”, spune, vineri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, relatează Mediafax.

Lotul Chețani-Câmpia Turzii a fost finalizat, după ce în septembrie s-a dat drumul și unui alt tronson de pe Autostrada Transilvaniei, de la Nușfalău.

„Lucrurile sunt pe drumul corect. Ne-am asumat eu și cu echipa de la CNAIR ca până la sfârșitul anului viitor să dăm drumul la cel puțin 250 de km de autostradă și drum expres, un lucru absolut realizabil. Aces tlucru nu se poate face doar de noi, ar trebui să fie încă două componente: pe de o parte de la Guvern să avem finanțare și am avut și avem și noul buget, e record bugetul la transporturi pentru anul 2024. Asta nu înseamnă că e destul, noi cerem tot mai mult. La CNAIR s-a dublat. S-a dublat și la Transporturi față de 2021 când s-a preluat acest minister de către noi. Eu conduc un buget de mai mult de două ori mai mare. În al doilea rând trebuie să avem companii serioase”, a mai spus Grindeanu.

Ministrul a menționat că, cel mai probabil, joi seara se va da în circulație acest tronson, dintre Chețani și Câmpia Turzii.

De asemenea, vineri sau sâmbătă Sorin Grindeanu promite că se va da în circulație și un alt tronson de aproximativ 32 de km din drumul Expres Craiova-Pitești, urmând ca pe finalul anului să mai fie dat drumul și la mai mult de 20 de km din A0 Sud, lângă București.

Totodată, Grindeanu spune că în primele luni ale anului viitor se va finaliza, probabil, și descărcarea de la Oradea la A3, extrem de importantă pentru zona respectivă.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu