tarifele de referință la rca, în scădere pentru prima dată în ultimii ani
Sursa: autoblog.md

În cazul persoanelor fizice, creșterea este de doar 3,5%, iar pentru persoane juridice, de doar 1,5%. Pe segmentul automobilelor cu capacitate cilindrică mare și în cazul automobilelor electrice se observă chiar scăderi față de precedentul tarif de referință, relatează portalul de știri Economica.net

Tarifele de referință pentru RCA au crescut marginal în ultima serie de calcul, valabilă pentru o perioadă de cinci ani care se oprește la finalul anului trecut. Cu toate acestea, această creștere este semnificativ mai mică decât în anii precedenți, ceea ce poate duce la concluzia că prețurile efective de vânzare se vor menține relativ stabile.

În cazul persoanelor fizice, creșterea tarifelor de referință este de doar 3,5%, comparativ cu precedenta serie de date. Pentru persoane juridice, creșterea este de doar 1,5%.

Pe segmentul automobilelor cu capacitate cilindrică mare și în cazul automobilelor electrice se observă chiar scăderi față de precedentul tarif de referință pentru RCA.

Tarifele de referință nu sunt obligatorii, ci sunt calculate semestrial de o companie independentă, în funcție de o serie de criterii, cum ar fi categoria de vehicul, tipul asiguratului, vârsta asiguratului în cazul persoanelor fizice și caracteristicile tehnice ale vehiculului.

Aceste tarife sunt folosite de către asigurători ca punct de plecare pentru calcularea propriilor prețuri, dar firmele de asigurare sunt libere să își stabilească prețurile în funcție de propriile strategii comerciale.

În concluzie, se poate spune că piața RCA se calmează după anii de creșteri semnificative ale prețurilor. Prețurile efective de vânzare se vor menține relativ stabile în 2024, cu posibile scăderi în cazul unor segmente de piață specifice.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Unde vedeți dumneavoastra scadere???? Anul trecut în decembrie am achitat 925 lei iar anul acesta 1.030 lei pentru același autoturism. Aceasta înseamnă scădere ??