Ministrul Culturii, Raluca Turcan, laude la adresa Sibiului : „Este cel mai relevant oraș cultural al României” (video)

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a afirmat vineri, că Sibiul este „cel mai relevant oraş cultural al României”, în care autorităţile, dar şi cei din industria ospitalăţii au ştiut să pună în valoare patrimoniul. Raluca Turcan a fost prezentă la includerea restaurantului Pardon Cafe, de pe strada Cetăţii, în  în Traseul Cultural al Consiliului Europei – Historic Cafés Route.

Raluca Turcan: „La Sibiu se întâmplă lucruri pozitive din punct de vedere cultural”

„Cu fiecare ocazie, la Sibiu se întâmplă lucruri pozitive din punct de vedere cultural. Și lucrul acesta demonstrează că Sibiul este fără niciun alt comentariu, cel mai relevant oraș cultural al României și unul din ce în ce mai apreciat pe plan internațional și pentru acest fapt îi felicit pe toți cei care pun umărul la crearea acestui brand pentru Sibiu. Faptul că la nivelul. Consiliului Europei se dorește susținerea turistică a orașului Sibiu prin promovarea gastronomiei, tradiției, patrimoniului, subliniază potențialul uriaș al Sibiului și faptul că poate reprezenta foarte bine patrimoniul și bogăția istorică culturală a Europei. Ruta cafenelelor tradiționale practic pune în valoare cafenele aflate în clădiri monument istoric cu o vechime de peste 100 de ani și această rută reprezintă un catalizator pentru turiști. Şi în momentul în care turiştii sunt canalizaţi pe anumite destinaţii se creează dezvoltare comunitară. Este un exemplu de dezvoltare prin cultură în toate valenţele. Şi asta se răsfrânge pe toată linia circuitului economic, de la dezvoltare comunitară până la calitatea vieţii fiecărui cetăţean. Această evidenţiere a clădirilor de patrimoniu, a potenţialului gastronomic, a tradiţiilor comunităţilor în care se derulează ruta, a cafenelelor tradiţionale constituie o carte de vizită pe care cu toţii va trebui să o valorificăm”, a declarat Raluca Turcan.

Aceasta a promis că anul viitor vor exista evenimente culturale care să pună în valoare aceste cafenele istorice.

„Am convingerea că anul viitor vom reuşi să creem nişte evenimente, astfel încât acest brand de cafenea tradiţională în clădire de patrimoniu, să poată să fie promovat”, a adăugat Raluca Turcan.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Te auzi ce spui ? Frazele tale incep si se termina fara subiect si predicat ! Nici tu nu intelegi ! Mai bine citeai , lasa publik spikingul !