creșă și grădiniță în zona de nord-vest a sibiului. investiție de aproape 30 milioane lei pentru 90 de copii
Foto: arhivă/Creșa din Vasile Aaron

Primăria va construi o creșă și o grădiniță în zona de Nord-Vest a municipiului Sibiu. Consilierii locali vor vota în ultima ședință din acest an un proiect de hotărâre pentru aprobarea documentației și indicatorilor tehnico-economici. 

Municipalitatea va construi în zona de Nord-Vest a Sibiului o clădire în care vor funcționa o creșă și o grădiniță. Aceasta va avea o capacitate de 90 de locuri. Clădirea va avea un regim de înălțime S+P+E, o suprafață construită de 517 metri pătrați, 2 săli pentru creșă, alte 3 săli pentru grădiniță, 2 săli multifuncționale, un cabinet medical, spații de deservire pentru personal, spații pentru spălătorie și vestiare, bucătărie și un adăpost de protecție civilă. De asemenea, vor fi montate și 167 de panouri fotovoltaice. 

„Obiectivul general al acestui proiect este de a extinde și îmbunătăți accesul copiilor din municipiul Sibiu la educația timpurie prin dezvoltarea infrastructurii de învățământ antepreșcolar și preșcolar, în același timp sprijinind părinții să se întoarcă pe piața muncii și să aibă i viață de familie mult mai echilibrată. (…) Construirea de creșe și grădinițe este vitală pentru Sibiu, având în vedere creșterea populației și necesitatea de a oferi educație timpurie de calitate, mai ales în anumite zone din ce în ce mai populate și cu potențial de extindere foarte mare în următorii ani”, se arată în proiectul de hotărâre ce va ajunge în 18 decembrie pe masa consilierilor locali. 

Creșa și grădinița vor fi construite în zona de Nord-Vest a Sibiului. În document nu este redată adresa. 

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) se ridică la 29.297.147,93 lei, din care C+M (construcții +montaj) 15.315.916,35 lei. Pentru acest proiect municipalitatea intenționează să atragă fonduri nerambursabile în cadrul Programului Regiunea Centru 2021-2023. 

Ultima oră

Comentariul meu