astrid fodor salută înscrierea primului local din sibiu în ”historic cafés route”. "turiştii caută turism de experienţă şi atmosferă" (video)

Primarul Astrid Fodor a salutat vineri, înscrierea primul local din Sibiu, Pardon Cafe, în ”Historic Cafés Route” şi a explicat că turiştii nu mai vin în oraş doar ca să viziteze obiective istorice, muzee, ci pentru atmofera şi experienţele oferite de evenimentele culturale şi sportive.

„În ultimii ani, turismul, conceptul de turism s-a schimbat. Dacă cu mulţi ani înainte turismul însemna să vizitezi nişte obiective turistice, culturale, deci patrimoniul cultural, între timp s-a schimbat. (…) Turistul îşi doreşte nu numai să viziteze astfel de obiective, doreşte un turism de experienţă. Şi noi, aici, la administraţia sibiană, am simţit asta demult. Dacă vorbim de turism de experienţă, mă refer nu doar la experienţa gastronomică. Un turism de experienţă combinat cu un turism de atmosferă (…) asta am reuşit noi în Sibiu să creăm”, a precizat primarul Astrid Fodor.

Aceasta a reamintit că Primăria Sibiu a investit mult în patrimonoul cultural şi a dat ca exemple ultimele investiţii, cele din turnurile de pe strada Cetăţii, unde se află şi Pardon Cafe, turnuri care se pot vizita de către turişti.

„Noi am investit foarte mult în patrimoniul cultural. (…) Noi ne-am pregătit şi pentru turismul de experienţă şi de atmosferă şi acesta le creează sutele de evenimente culturale care se desfăşoară în Sibiu şi evenimentele sportive. (…) Şi toate acestea se leagă, ele pun în mişcare HoReCa, industria alimentară, hotelurile, magazinele care vând produse şi de elemente culturale nici nu mai discut”, a adăugat Astrid Fodor.

Fodor l-a lăudat pe patronul Pardon Cafe, Marius Rafa, pentru că acesta este primul local sibian inclus în ”Historic Cafés Route” şi pe patronul Arnold Klingeis, cel cu afaceri în turism la Avrig, Bâlea Lac, primul care a construit un hotel de gheaţă în România, ambasador al rutelor culturale istorice.

„Să ai susținerea Consiliului Europei înseamnă mult mai multă vizibilitate și înseamnă de fapt un fel de publicitate gratuită şi pentru asta vă mulţumim, mă bucur foarte mult că un sibian a devenit ambasadorul acestei rute. Vă felicit pe dumneavoastră și îl felicit pe Marius Rafa, pentru această plachetă. Dar această plachetă, domnule Rafa, nu vine numai cu felicitări, vine și cu provocări foarte mari, pentru că dumneavoastră nu reprezentați de acum încolo doar restaurantul şi cafeneaua Pardon, dumneavoastră veți reprezenta Sibiul. Ștacheta va trebui să fie tot mai înaltă și tot mai sus. Dar, după cum vă cunosc, sunt convinsă că veţi face faţă la aceste provocări”, a concluzionat primarul Astrid Fodor.

 

Ultima oră

Comentariul meu