a început sezonul petardelor. politiștii verifică locurile în care articolele pirotehnice se vând ilegal
foto: arhivă

Prefectul județului Sibiu, Mircea Dorin Crețu, a emis Ordinul nr. 624 din 13 decembrie 2023, prin care se înființează o comisie mixte de control având ca obiectiv descurajarea comerțului ilegal cu articole pirotehnice precum și a prevenirii accidentelor ca urmare a manipulării ilegale și necorespunzătoare a acestora.

Comisia va fi formată din reprezentanți ai Corpului de Control al Prefectului, Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Biroului Vamal de Interior Sibiu.

În perioada 14 decembrie 2023 – 8 ianuarie 2024, comisia va efectua acțiuni de control în sfera de competență a fiecărei instituții, în baza tematicii proprii de control, conform prevederilor legale în vigoare.

Constatările și măsurile propuse în urma controalelor vor fi cuprinse într-un Raport final care va fi înaintat conducerii Instituției Prefectului-Județul Sibiu, în termen de 10 zile de la data finalizării perioadei dispuse efectuării controalelor.

În ceea ce privește comunicarea publică, Instituția Prefectului-Județul Sibiu va transmite periodic informări centralizate privind neregulile constatate și sancțiunile aplicate. Pentru o informare punctuală a opiniei publice cu privire la motivele și justificările privind amenzile/sancțiunile aplicate precum și măsurile ce vor fi dispuse în timpul realizării controalelor și termenele de rezolvare, se solicită persoanelor interesate să se adreseze direct instituțiilor care au efectuat controalele.

Ultima oră

Comentariul meu