Veste proastă pentru patronii de terase din Sibiu. Primăria dublează taxa de ocupare a domeniului public

Taxa specială pentru amplasarea teraselor pe domeniul public al municipiului Sibiu se va dubla de la 1 ianuarie 2024, revenind astfel la același tarif ca înainte de pandemie. În ultimii ani, Primăria a acordat facilități operatorilor din HoReCa. 

În anul 2020, Primăria Sibiu a micșorat taxa specială pentru amplasarea teraselor pentru a acorda un ajutor operatorilor afectați de pandemie. Până în 2022 inclusiv, aceasta a fost de 50 de bani pe metru pătrat pe zi. Din 2023, tariful s-a dublat, devenind astfel 1 leu/metru pătrat/zi. 

Agenții economici din HoReCa se vor confrunta cu o nouă creștere a tarifului de anul viitor. Potrivit unui proiect de hotărâre aflat în dezbatere publică, taxa pe care proprietarii de restaurante, cafenele și baruri, care au terase amplasate pe domeniul public și privat al municipiului Sibiu, ajunge la 2 lei/metru pătrat. Acesta a fost, practic, tariful aplicat înainte de pandemie. „Pentru anul 2024 taxa specială pentru amplasarea de terase pe domeniul public sau privat al Municipiului Sibiu va fi de 2 lei/mp/zi și va putea fi achitată până la sfârșitul perioadei pentru care se emite avizul, excepție făcând luna decembrie, când plata se va face până la data de 20 decembrie 2024”, se arată în proiect. 

Municipalitatea arată că noul tarif, deși majorat, ține cont de „realitățile economice-sociale actuale”, iar mediul de afaceri local este susținut prin intermediul acestei măsuri care va atenua efectele crizei. „Măsurile vor contribui la dezvoltarea economică a Municipiului Sibiu cu impact pozitiv asupra cetățenilor, dar și turiștilor”, se arată în proiectul pus în dezbatere. 

Persoanele interesate pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la acest proiect pe adresa de e-mail pms@sibiu.ro sau metric la sediul primăriei din strada Samuel Brukenthal, nr. 2, camera 8.  

Ultima oră

Comentariul meu