crește numărul de cazuri de rujeolă la copii în sibiu. sunt 11 suspiciuni, iar alți aproape 80 sunt internați cu infecții respiratorii
Sursa foto: Adobe Stock

În Sibiu, au fost înregistrate 11 noi suspiciuni de rujeolă, pe lângă cele cinci cazuri raportate în primele zile ale lunii decembrie. Sute cazuri de copii au fost depistați cu infecții acute de căi aerieni superioare și alți zeci cu pneumonie.

În urmă cu o săptămână Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România. La Sibiu, de la începutul lunii și până în prezent, 5 copii au avut rujeolă, iar alți 11 sunt suspecți.

Peste o mie din copii din Sibiu au ajuns la spital cu infecții acute de căi aeriene, dintre care aproape 50 au rămas internați. Astfel, 210 de copii cu vârste cuprinse între 0 – 1 an, 377 de copii cu vârste cuprinse între 2 -4 ani ș 660 de copii cu vârste de până la 14 au ajuns la spital din cauza infecțiilor respiratorii. 18 copii de până la 1 an sunt internați și alți 28 cu vârste până 14 ani.

La spital au mai ajuns peste 130 de copii cu pneumonie. Cei mai mulți au vârste cuprinse întra 5 și 14 ani. În prezent, 31 de copii sunt internați cu pneumonie.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu