preotul necula îndeamnă sibienii să cumpere cadouri de crăciun, făcute de bolnavii de la psihiatrie (video)

Preşedintele asociaţiei “Crucea Albastră”, preotul Constantin Necula, îi îndeamnă pe sibieni să cumpere decoraţiuni de Crăciun sau tablouri realizate de bolnavii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie, el fiind unul dintre cei care au donat bani pentru atelierul de terapie prin artă de la acest spital. 

YouTube video

 

Preotul Necula: “Noi trăim urât, continuăm să trăim în alb, negru şi o nuanţă pronunţată de gri, un gri năucitor”

Zeci de sibieni, majoritatea de la Rotary Club  au participat luni seara, la vernisajul expoziţiei “Speranţă prin Artă”, de la Muzeul Naţional Brukenthal. Aici au fost expuse cu vânzare tablouri şi decoraţiuni de Crăciun, toate realizate de bolnavii de la Psihiatrie. Cu acest prilej, preotul Constantin Necula a vorbit despre importanţa terapiei prin artă.

preotul necula îndeamnă sibienii să cumpere cadouri de crăciun, făcute de bolnavii de la psihiatrie (video)

“Vreau să vă mulţumesc că primiţi Crăciunul cum se cuvine. (…) Oamenii care şi-au dispersat liniştea în nelinişte şi care au nevoie de ajutorul nostru din acest punct de vedere, au reuşit să ne spună că lumea lor poate fi frumoasă şi noi suntem prea grăbiţi să o mai vedem şi că de fapt lumea noastră e urâtă. Talentul lor, bucuria lor, culoarea lor arată că noi trăim urât, continuăm să trăim în alb, negru şi o nuanţă pronunţată de gri, un gri năucitor şi deloc productiv. La Crucea Albastră, acolo unde sunt preşedinte, ergoterapia nu am înţeles-o decât văzându-i cât de mult se apropie de vindecarea sufletească, punându-şi sufletul la îndemâna noastră. Vă rog să nu staţi cu spatele la tablouri, priviţi-le! Sunt un pic mai frumoşi decât noi. Luaţi seama la ce spun, în ciuda aparenţelor, trebuie să o spun cu subiect şi predicat că, acolo unde e loc de lumină şi de linişte, e loc de vindecare. Noi avem viteza prea mare, iar duhurile din jurul nostru sunt prea dure cu viaţa noastră, pentru a mai putea să respirăm atât de normal şi de firesc lucrul acesta al frumosului prin artă, pentru că ergoterapia are această calitate. Le mulţumesc celor care-i ajută pe cei care nu se pot ajuta în continuare şi să ştiţi că ideea a înflorit şi în alte locuri din ţară. Eu m-am bucurat să văd astfel de ateliere de ergoterapie în spitale paleative, în spitale de pediatrie, dacă există un pic de voinţă, există un pic de frumos care răspunde voinţei noastre”, a spus preotul Constantin Necula.

preotul necula îndeamnă sibienii să cumpere cadouri de crăciun, făcute de bolnavii de la psihiatrie (video)

Decoraţiuni de Crăciun cu preţuri de la 10 lei bucata

Părintele Necula a mai adăugat că, ” lumea ar fi mult mai frumoasă, dacă i-am reda culorile. dacă i-am da înapoi frumuseţea. De aceea, seara aceasta socotiţi-o ca un colind de frumuseţe. Avem nevoie de frumos pentru a înţelege cum se mântuie lumea.”

Sibienii care doresc să cumpere decoraţiuni de Crăciun sau tablouri realizate de către pacienţii de la Psihiatrie, o pot face începând de marţi, direct de la acest spital, unde există un atelier de ergoterapie. Preţurile sunt accesibile şi pornesc de la 10 lei, pentru o coroniţă.

Ultima oră

Comentariul meu