un fotbalist de la șelimbăr, cel mai bun tânăr marcator din liga 2. are 4 goluri în 12 jocuri

Cu patru goluri reușite în acest sezon la Liga 2, atacantul echipei CSC 1599 Șelimbăr, Raul Rotund este în topul celor mai buni tineri jucători, clasament întocmit de Federația Română de Fotbal. 

Venit în vară la CSC 1599 Șelimbăr, Raul Rotund (18 ani) a impresionat în echipa pregătită de Claudiu Niculescu, având evoluții bune, încununate și cu patru goluri. Raul  a punctat în patru meciuri, în duelurile cu Unirea Dej (etapa a 2-a, scor 2-0), Steaua (etapa 5, scor 3-2), FK Miercurea Ciuc (etapa 12, scor 2-1) și Progresul Spartac (etapa 13, scor 2-1). Astfel, juniorul echipei șelimbărene este cel mai bun tânăr marcator din eșalonul secund.

un fotbalist de la șelimbăr, cel mai bun tânăr marcator din liga 2. are 4 goluri în 12 jocuri

”O ierarhie agregată a golgheterilor Under 23 din L1 și Liga 2 Casa Pariurilor ne oferă la acest moment al sezonului tabloul unor talente promițătoare pentru fotbalul românesc. Care sunt cei mai buni tineri marcatori din fotbalul nostru la nivelul primelor două eșaloane? Analiza noastră vizează toți fotbaliștii care și-au pus numele pe tabelă în acest sezon 2023/2024 până acum și care se încadrează în categoria de vârstă Under 23, indiferent de postul lor de bază” se arată în comunicatul dat publicității de Federația Română de Fotbal.

Atacantul a avut multe de învățat la Șelimbăr de la tehnicianul Claudiu Niculescu. ”Eu încerc să joc cât mai simplu, muncesc, trag de mine, merg la sală. Antrenorul mă ajută mult cu sfaturi, cu șmecherii din fotbal, ca să zic așa, pentru că a fost un atacant foarte renumit” a spus Raul Rotund. În acest sezon, atacantul a jucat în 12 partide de Liga 2, totalizând un număr de 734 minute petrecute pe teren și este prima soluție pentru postul de Under 19.

Raul a venit la Șelimbăr împrumut pentru un an de la echipa de Liga 1, U Cluj.

Alături de colegul său  Eric Vînău, Raul Rotund a fost convocat de selecționerul Adrian Dulcea pentru o acțiunile lotului U 19.

Clasament marcatori tineri Liga 1 și Liga 2

  • 5 goluri – Ianis Stoica (20 ani, U Cluj)
  • 4 goluri – Raul Rotund (18 ani, CSC Șelimbăr), Louis Munteanu (21 ani, Farul Constanța), Claudiu Petrila (22 ani, Rapid), Jovan Markovic (22 ani, Univ. Craiova)
  • 3 goluri – Alin Raicu (18 ani, CSA Steaua), Rareș Pop (18 ani, UTA Arad), Alexandru Burcea (18 ani, Concordia Chiajna), Alexandru Musi (19 ani, Petrolul Ploiești), David Maftei (19 ani, CSA Steaua), Valentin Dumitrache (20 ani, Gloria Buzău), Gabriel David (20 ani, FC Botoșani), Cristian Dumitru (21 ani, Gloria Buzău), Luis Phelipe (22 ani, Poli Iași), Sekou Sidibe (22 ani, FCU Craiova), Denis Hrezdac (22 ani, Corvinul Hunedoara), Petre Simon (22 ani, CSM Alexandria)

un fotbalist de la șelimbăr, cel mai bun tânăr marcator din liga 2. are 4 goluri în 12 jocuri

Ultima oră

Comentariul meu