se încălzește vremea în românia. urmează zile călduroase

Conform prognozei ANM, temperaturile vor crește ușor în cea mai mare parte a țării luni, 11 decembrie, ajungând la maxime de până la 11 grade Celsius.

Cerul va fi înnorat, cu posibilitatea de precipitații slabe, sub formă de ploaie în Banat și Crișana, mixte în Maramureș, Transilvania și Moldova, iar la munte va ninge, informează Antena3CNN.

Marți, 12 decembrie, temperaturile vor crește și mai mult, ajungând la maxime de până la 14 grade Celsius în unele zone. Cerul va fi mai mult noros, cu posibilitatea de precipitații slabe, sub formă de ploaie în vestul, nordul și parțial în centrul teritoriului și pe alocuri în rest, iar în zonele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Aceste temperaturi sunt neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, când în mod normal temperaturile maxime se situează în jurul valorii de 0 grade Celsius.

De miercuri, 13 decembrie, vremea se schimbă radical. Va fi cald, dar revin precipitațiile în toate regiunile.

Conform meteorologilor va ploua pe arii extinse în vest, centru și nord și cu caracter local în restul teritoriului; în zona montană înaltă, mai ales la începutul intervalului, vor predomina ninsorile, apoi precipitațiile vor fi mixte, iar lapoviță se va semnala trecător și în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei. Cu precădere în Banat, Crișana și nordul Transilvaniei, precum și în zonele montane aferente cantitățile de apă vor fi local însemnate (în general 25…40 l/mp). Pe suprafețe mici, în centru și nord-est, vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, iar cele minime în general între 0 și 8 grade (cu cele mai scăzute valori -atât ziua, cât și noaptea- în nordul Moldovei). În special la începutul zilei, se va semnala ceață pe alocuri în regiunile extracarpatice și pe arii restrânse în centrul țării.

Ultima oră

Comentariul meu